Telekom Veszprém

2014.11.14. 10:35

MKB-MVM Veszprém: Lékai Máté debütál, nem tudni, Nagy László játszik-e

Veszprém – Végigcsinálta új csapatával az alapozást, aztán az első tétmérkőzés előtt váratlanul megsérült. Három hetes felépülést jósoltak az orvosok, amely aztán közel két hónaposra nyúlott. Lékai Máté, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttes irányítója a szombati Vardar elleni Bajnokok Ligája találkozón már teljes értékű játékosként léphet pályára.

B. Virág Rita

– Borzalmasan alakult az elmúlt időszak. Végigcsináltam a kőkemény alapozást, aztán a szezon nyitány előtt, a Balatonfüred ellen megsérült a térdem. Abban reménykedtem, hogy rövid ideig tart majd a rehabilitáció, de különböző komplikációk miatt nagyon elhúzódott. Már a türelmem is fogytán volt, amikor az orvosaim végre zöld utat adtak és ismét pályára léphettem – mesélte a Celjéből igazolt irányító.

A 26 éves válogatott játékos először csak a kispadra ülhetett le, majd a Radnicki elleni SEHA-Liga találkozón egy félidőt már kézilabdázhatott is, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen remek teljesítményére nagy szükség volt, hogy behúzza a bakonyi alakulat a kilencedik győzelmét a nemzetközi sorozatban.

Lékai Máté hazai pályán tétmérkőzésen még nem szerepelt az MKB-MVM Veszprém színeiben. Fotó: Penovác Károly

– Szerencsére a lábam napról napra javul, talán még az agyamban kell rendet tenni, hogy bele merjek menni minden szituációba a pályán, és megszabaduljak a gátlásaimtól. Tudatosítanom kell magamban, hogy nincs mitől félnem, egészséges a lábam és mehetek előre legjobb tudásom szerint – fogalmazott Lékai Máté, akiről azt is megtudtuk, félig-meddig Veszprém megyei származású, hiszen édesanyja ajkai, nagymamája ma is ott él. Nagypapája pedig Szigligeten lakik.

– A szüleim jelenleg Budapesten élnek, én is ott nevelkedtem, de nagyon jól ismerem a környéket. Sporttagozatos iskolába jártam a fővárosban, s ott a kézilabdás csoportba kerültem. Nagyon megszerettem a sportágat, így ott ragadtam – idézte fel a kezdeteket. Az iskolában egyre élesebben körvonalazódott, hogy nem hobbi szinten fogja ezt a sportágat űzni. A nevelő egyesületéből, a PLER-ből Szegedre került, onnan pedig Szlovéniába Celjébe igazolt.

– Tudatosan építettem a pályafutásom, szerettem volna lépésről, lépésre haladni. Azt gondolom, mindannyiszor jól döntöttem, hiszen most Európa egyik legjobb együttesében játszhatok. Celjében szlovén bajnok és kupagyőztes lettem, azonban már nagyon vágyom arra, hogy magyar bajnoki aranyérmet is szerezzek. Szerintem mindenki leginkább a saját hazájában szeretne sokra jutni, bár nem mondom, a légiós élet sem volt rossz. Celjében nagyon jól éreztem magam, az egyetlen negatívum, hogy egyre kevesebb pénz jut ott a sportra, a klub anyagi helyzete is igen keserves volt.

Az irányító szombaton veszprémi színekben első Bajnokok Ligája mérkőzésén szerepel a Szkopje ellen.

– Nem a legkönnyebb meccsen kezdem a BL-t, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hasznára legyek a csapatnak és győztesként hagyjuk el a parkettet. A Vardar Szkopjét ugyan viszonylag könnyedén elintéztük a SEHA-Ligában, azonban abból a meccsből kiindulni nem szabad. Otthon félelmetes alakulat a Szkopje, a közönségét pedig a veszprémihez tudnám hasonlítani. A macedónok szeretnének az idén végre maradandót alkotni a BL-ben és erre minden esélyük meg is van. Azonban a mi céljaink ellentétesek a Vardaréval: számunkra különös fontossággal bír ez a csata, hiszen amennyiben nyerünk, hatalmas lépést teszünk a csoport elsőség felé. A szándékaink egyértelműek, győzni utazunk Szkopjéba – szögezte le az irányító.

Nem tudni, Nagy László játszik-e

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában szombaton este 19 órától rendezik meg a Vardar Szkopje-MKB-MVM Veszprém rangadót. Carlos Ortega, a veszprémiek mestere arról beszélt, tanítványai nagy nyomás alatt kézilabdáznak majd: – Szkopjéban mindig forró a hangulat, de a játékosaim már hozzá vannak szokva az ilyen körülményekhez, így remélem, ez nem zavar meg minket. Örülök, hogy Lékai Máté visszatért, már a Radnicki elleni SEHA-Liga összecsapáson megmutatta, miért is van rá nagy szükségünk.

Arról egyelőre csak találgathatnak a szurkolók, hogy a veszprémiek legnagyobb sztárja, a combizomsérülést szenvedett Nagy László visszatérhet-e Vardarban. Korábban a jobbátlövő a Digisportnak azt nyilatkozta, normál esetben hat hetet vesz igénybe egy hasonló sérülés rehabilitációja, mint az övé, de szeretnék a felépülését felgyorsítani, és már Szkopjéban pályára lépne. A klubtól erről hivatalos információt nem kaptunk, kérdésünkre, miszerint Nagy László játszik-e Macedóniában a BL-mérkőzésen, nem válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!