Telekom Veszprém

2014.11.15. 17:21

Vert helyzetből nyert a Veszprém!

Fantasztikus végjátékban, Momir Ilic hétméteresével egy góllal nyert (23:24) az MKB-MVM Veszprém a Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában.

B. Virág Rita

Vardar Szkopje-MKB MVM Veszprém 23:24 (11:13)

Szkopje, 5500 néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). HC Vardar: Sterbik - Shishkarev 1, Dujshebajev 2, Karacic 8 (1), Stoilov 1, Lackovic, Dibirov 4 (1). Csere: Toskic 3, Gorbok  1, Brumen 3 (1), Pribak. Edző: Raul Gonzalez. MKB-MVM Veszprém: Mikler - Chema 4, Terzic, Ilic 6 (3), Schuch 1, Zeitz 5, Gulyás.Csere: Nilsson 3, Ugalde 3, Sulic 1, Iváncsik, Ruesga, Lékai, Marguc 1. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

A veszprémiek irányítója, Chema Rodrigez az utolsó pillantokban higgadt maradt és fontos passzokkal, góllal vette ki részét a győzelemből. Fotó: Ary György

Természetesen telt ház fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában megrendezendő rangadó résztvevőit. A Vardar nemrég óta játszik az 5500 férőhelyes Sportski Center Jane Sandanski arénában, korábban a magyarok által csak kiscsarnokként emlegetett teremben bonyolították le a mérkőzéseiket. Aki járt már utóbbi helyszínen, az feltételezhetően soha el nem felejti az élményt: nemcsak a veszprémihez hasonló félelmetes szurkolók miatt, hanem azért is, mert korábban itt, a lelátókon bárki kedvére dohányozhatott. A derék macedónok pedig ezt kihasználva szívesen cigiztek a meccsek közben is. Volt olyan Vardar-Veszprém derbi, amit elképesztő füstben rendeztek meg, nemcsak a lelátón, de a játéktéren is vágni lehetett a füstöt. Szerencsére most hasonlóra nem kell számítani, elvileg ugyanis az új csarnokban tilos a dohányzás.

Annyi bizonyos, hogy Nagy Lászlót nevezte a Veszprém, de hogy pályára lép-e a lovaglóizom szakadása után, azt nem tudni.

Egyelőre a csapatok bemutatása zajlik. A két veretlen alakulat számára nagyon fontos ez a derbi, hiszen bárki nyer is, az nagy lépést tesz a csoport elsőség megszerzése felé.

A hazaiaknál sérüléséből felépülve pályára lép a horvát légiós, Blazenko Lackovic, aki a társaság egyik legjobbja és a veszprémi SEHA-Liga meccsen egyébként nem szerepelt.

A 2. perc végéig kellett várnunk az első gólra: Gulyás robbant ki a falból, Ilichez passzolt, aki biztosan értékesítette a ziccert. Dibirov egalizált, 1:1.

Újabb jó veszprémi védekezés után, Zeitz szerzett labdát, végigrobogott a pályán és könnyedén a kapuba passzolt, 1:2. Mikler védett hatalmasat, a kipattanóval Chema lódult meg, végigkígyózott a pályán és góllal fejezte be, 1:3.

A 7. percben hétmétereshez jutott a Szkopje, Dibirov biztosan értékesítette, 2:3. Ilic átlövésével már 2:4.

Dujshebajev adta el a labdát, Zeitz próbált elrohanni a labdával, de Lackovic lerántotta, amiért a hazai játékos azonnal két percet kapott. A büntetőt Ilic vágta Sterbik kapujába, 2:5. Raul Gonzalez azonnal időt kért.

Sajnos megvan Sterbik első védése, Sterbik fogta Ilic átlövését. A túloldalon Mikler is bemutat egy védést.

Nilsson góljával már néggyel vezet a Veszprém, 2:6, 12. perc.

Toskic maradt egyedül a hatoson, be is vágta, 3:6.

Zeitz talpról hatalmas gólt szerzett, 3:7.

A Veszprém védelme igen masszív, alig-alig tud helyzetet kialakítani a Szkopje. Schuch ütött oda Stoilovnak, két percet kapott érte. A vendégek öten is kivédekezték a hazai támadást. Iváncsik Gergő érkezett megkülönböztető mezben.

Szélső befutás után Dibirov hozta közelebb a csapatát, 4:7, 16. perc.

Védekezést váltott a Szkopje, 5-1-es formációra. Az elmúlt percekben egy gólra felzárkózott a Szkopje, 7:8, a vendégek lövést rontottak és technikai hibát vétettek. Lackovicot másodszor állították ki.

Szép akció után Karacic egalizált, 8:8. Ortega mester azonnal reagált, időt kért.

Zeitz ziccerével újra a vendégeknél az előny, 8:9, majd Ugalde gyorsindulás végén 8:10-re alakította az állást. Gorbok lövésével, 9:10.

Chema játszotta meg Schuchot, a hatosról be is vágta, 9:11. Aztán Schuch újra főszerepben, miután megkapta második két percét is.

Zeitz negyedik gólját szerezte: Sterbik feje fölött dobott a kapuba, 9:12, 26. perc.

Hetest kapnak a macedónok: Dibirov hibázott, a labda Sulichoz pattant vissza mezőnybe. Sulic próbálkozását védte Sterbik. Az ellentámadásnál Ugaldét küldték ki két percre szándékos láb miatt.

Óriási védett Mikler, Toskic harcolt ki hétméterest. Karacic büntetőjével 10:12.

Terzic játszotta meg nagyszerűen Nilssont, 10:13.

Egy perc maradt a félidőből. Mikler bravúrosan védte Lackovic átlövését. A veszprémiek közül Zeitz-t küldik ki két percre. Ilicnek ma nem megy Sterbik ellen, ellenben Karacic negyedik találatát szerezte és ezzel 11:13-as félidei állás alakult ki.

Indul a második félidő! Gulyás a jobbátlövő helyén, Marguc pedig megkülönböztető mezben a jobb szélen. Sterbik fogta Sulic ziccerét. Brumen szépített, 12:13, a szélről. Zietz visszatérésével Gulyás leült, Marguc pedig maradt a szélen.

Emberelőnyben a Veszprém, amit Chema azonnal ki is használt, 12:14. Karacic lépéshibát vétett, Sulic pedig végre bevágta a ziccert, 12:15.

Toskic szépített, majd Chema adta el a labdát. Kapusok a főszerepben: Mikler és Sterbik is szépen védett.

Ilicet Terzic váltotta támadásban és védekezésben is. Dujshebajev betörése után már csak egy van közte, 14:15, 39. perc. Ugalde indítás góljával, 14:16.

Lékai ragadt bent védekezésben, sajnos két percet kapott. Brumen vette be Mikler kapuját, 15:16, 40. perc. Chema nagyszerű egyéni akciója után 15:17. Stoilov góljával 16:17.

Sulic kapufára vágta a labdát nagy helyzetben, a túloldalon Dibirov is hibázott. Lékai visszatért. Elrontott veszprémi akció után Karacic ziccerével egyenlő az állás, 17:17.

Újra hibázott a Veszprém, indulhatott a Vardar, Dibirov góljával először vezet a Szkopje, 18:17!! Ortega edző időkéréssel próbálja felrázni övéit.

Marguc fontos pillanatban szerzett gólt, 18:18.

A Szkopje védelme lényegesen feljavult és támadásban is jeleskedik. Ezúttal Karacic lőtt szerencsés gólt, 19:18. Zeitz egalizált. Hibázik a Vardar, megint jöhet a Veszprém.

Toskic harmadik találatát jegyezhettük fel, 20:19. Újabb veszprémi védekezési baki, Karacic góljával először vezet kettővel a Szkopje, 21:19, 48. perc.

Nilsson harcolt ki két percet, Brumen mehetett pihenni.  Nilsson kapott jó labdát Chemától, 21:20. Mikler védett nagyot. Marguc kapufája után a Szkopje hibázott. Az ellentámadás végén Ugalde egyenlített, 21:21.

Nyolc és fél perc maradt a félidőből. Megint Mikler!!!!

Furcsa góllal újra vezet a Veszprém! Ilic átlövését fogta Sterbik, de a labdára ahogy ráfeküdt az áthaladt a gólvonalon és így megadták a találatot a játékvezetők, 21:22, 54. perc. A Szkopje időt kér!

Karacic próbálkozását könnyedén szedte le Mikler. Ilic eladta a labdát, de Gulyás visszaszerezte. Mez rángatásért Gulyást kiküldik két percre és hetest adnak a Vardarnak. Gulyás szemmel láthatóan hozzá sem ért ellenfeléhez, ez most téves bírói ítélet!

Brumen hetesével újra egyenlő: 22:22. Karacic lőtt ziccert, de megint hogyan! Az izlandi játékvezetők vakok???

Nilsson kapufára vágta a labdát, maradt a 23:22.

Két perc van vissza. Stoilov befordult és hetest kap a Szkopje. Brumen nem tudta növelni a különbséget a hetesből, Mikler védett fontos pillanatban. Chema higgadtan oldotta meg, így újra egál: 23:23. Fél perc a végéig.

Ugalde szerzett labdát, meglódult, Brumen lerántotta, hetes és piroslap! Ilic belőtte!, 23:24! Elképesztő végjátékban nyert a Veszprém!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!