Telekom Veszprém

2014.12.08. 16:55

Kedden 18 órakor a Tatran Presov lesz az MKB-MVM Veszprém vendége

Veszprém - Levontuk a következtetéseket és mindent megteszünk azért, hogy még egy olyan mérkőzést, mint a Löwen ellen, ne játsszunk.

B. Virág Rita

Ezt Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém szakvezetője mondta, utalva a szombati Bajnokok Ligája összecsapásra, ahol tanítványai a német RN Löwen otthonában 32:25-ös vereséget szenvedtek.

– A szombati összecsapás már történelem. Természetesen igyekeztünk levonni a megfelelő következtetéseket, hogy még egyszer hasonlót ne kelljen átélnünk. Tanulni kell ebből a vereségből. Azt is szeretném hozzátenni, előtte remek találkozókat játszottunk, de most nincs idő siránkozni, hiszen kedden már a SEHA-Ligában folytatódik a küzdelem.

A veszprémiek hazai pályán a Tatran Presov ellen újra szeretnének jó benyomást kelteni. Fotó: Penovác Károly

A veszprémiek a nemzetközi sorozatban a szlovák Tatran presov gárdáját fogadják kedden 18 órától. A mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a szlovák bajnokcsapat mestere, Peter David elmondta, kellemes helyzetben vannak, hiszen egyáltalán nincs veszítenivalójuk és nagyon várják már, hogy az arénában pályára léphessenek.

– Mindenképpen szeretnénk ott folytatni, ahol az előző derbin, hiszen akkor az 50. percig kiválóan kézilabdáztunk és vezettünk is 21:18-ra – kezdte a szakvezető. – Akkor kimondottan magas színvonalú összecsapást játszottunk és ezt most mindenképpen szeretnénk megismételni. Feltett szándékunk, hogy megnehezítsük a Veszprém dolgát. Abban is biztos vagyok, hogy a hazaiak más arcukat mutatják majd, mint a hétvégi Bajnokok Ligája rangadón. Annyi a gondunk, hogy sajnos a játékosaink rotációját nehezen tudjuk kivitelezni, miután többen is sérüléssel bajlódnak. Persze ettől függetlenül mindent megteszünk azért, hogy jó meccset játsszunk.

Christian Ugalde, a bakonyiak spanyol balszélsője úgy fogalmazott, olyan hibákat követtek el Németországban, amely egyáltalán nem jellemző rájuk.

– Sem a védő-, sem a támadójátékunk nem volt megfelelő. Ezen azonban túl kell lépnünk, hiszen kedden már a Presovval nézünk szembe. Szerintem a szlovákoknak igen jó csapatuk van. Ezt az első találkozásunkkor is bizonyították, hiszen csak az utolsó tíz percben tudtuk dűlőre vinni a dolgot. Kevés időnk maradt arra, hogy helyre rázódjunk, ám mindent elkövetünk azért, hogy kiköszörüljük a csorbát közönségünk előtt – nyilatkozta a kiváló kézilabdás.

A meccs után dedikálást tartanak

A szlovák Tatran Presov elleni keddi SEHA-Liga összecsapást követően érdemes lesz elidőzni még egy kicsit az arénában, mert a veszprémi játékosok dedikálást tartanak. A találkozó után bárkivel lehet majd közös fotót készíteni és autogrammot is kérhetnek a drukkerek. Fontos tudnivaló még, hogy az idén még két további ütközetet vívnak meg a veszprémiek, szombaton a Metalurg Szkopje otthonába látogatnak, jövő héten pedig a Vojvodinát fogadják Nagy Lászlóék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!