Telekom Veszprém

2015.02.21. 11:38

Montpellier vs Veszprém: ez a meccs nem oszt, nem szoroz

Veszprém - A francia bajnokság listavezetőjénél, a HB Montpelliernél zárja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét az MKB-MVM Veszprém. A találkozó legfontosabb jellemzője, hogy tét nélküli, mert a helyezések már kialakultak a hatosban.

B. Virág Rita

A Veszprém már az elmúlt héten, a Celje legyőzésével bebiztosította a C jelű hatosban az első helyezését. Az is eldőlt, hogy a francia Montpellier a negyedik helyen zár, attól függetlenül, mi lesz az utolsó forduló eredménye.

A bakonyiak vendéglátója a Veszprém Arénában igen meggyőző teljesítményt nyújtott, Carlos Ortega tanítványai csak 30:29-re tudták legyűrni őket. Épp ezért valamelyest meglepetés, hogy csak a negyedik helyet tudták megszerezni a franciák.

Összesen három győzelmet, két döntetlent és négy vereséget szedett össze a Montpellier. A francia bajnokság éllovasa hazai pályán biztosan verte a Celjét (35:29), idegenben kínlódva megverte a Csehovszkit (33:34), aztán nyert Celjében is (27:30). Nagyot hibázott viszont, amikor hazai pályán csak ikszelt a Vardar Szkopjéval (34:34) és a Csehovszkival (32:32), s ezzel el is úszott a harmadik hely.

A Montpellier így viszont továbbjutott, azonban kedden csak csoportelsőt kaphat a nyolcaddöntőben: a bombaerős Kielcét, a mindig tökéletes THW Kielt, vagy a nagyszerű Barcelonát. Egyik riválist sem lesz könnyű legyőzni, még hazai környezetben sem.

A franciák ezúttal sem mehetnek biztosra a Veszprém ellen, annak dacára, hogy impozáns otthonukban, az Arena Montpellierben akár kilencezer fanatikus szurkoló buzdítását élvezhetik. A tét nélküli mérkőzésen bizonyosan nem lesz telt ház.

A Veszprém és a Montpellier eddig összesen kilencszer mérte össze erejét, ötször a bakonyiak, négyszer a franciák diadalmaskodtak.

Érdekes, hogy a fogadóirodák többsége is inkább a Veszprémet érzi esélyesnek, győzelme esetén 1.71-szeres pénzt fizetnek, míg a hazaiak sikere 2.9-szeres pénzt ér. A döntetlenre 7.9-szeres az odds.

Még mindig nem tudni, a veszprémiek közül ki kap pihenőt Ortega mestertől, az viszont biztos, Iman Jamali biztosan játszani fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!