Telekom Veszprém

2015.04.10. 15:43

A PSG vasárnap 17.30 órától fogadja a veszprémieket

Veszprém - A kézsérüléssel bajlódó Nagy Lászlóval vagy nélküle, de győzelemre tör a veszprémi férfi kézilabda-együttes, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a PSG otthonában lép pályára vasárnap.

B. Virág Rita

A sors furcsa fintora nyomán a magyar bajnok újra a Paris Saint Germainnel méri össze erejét a kölni final fourért.

A bakonyiak egy kiváló mérkőzéssel és győzelemmel hangolódtak a csatára: a Szeged elleni 29:24-es diadalon elég jó benyomást keltett az Ortega-legénység, még úgyis, hogy Nagy László kézsérülése miatt nem tudott játszani.

A csapatkapitány posztján szereplő Christian Zeitz kirobbanó formában kézilabdázott s tíz gólig meg sem állt.

- Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik másik találkozónkra - nyilatkozta a klub hivatalos csatornájának a német légiós. - Stabil védekezéssel szeretnénk elkerülni a könnyű gólokat, a gyors ellentámadásokat. Az akcióinkat minél hosszabban ki kell játszani. A PSG ellen egyáltalán nem érdemes kapkodnunk vélekedett.

- Rengeteget videóztunk, igyekeztünk felkészülni a lehető legalaposabban. Nagyon erős csapat a PSG, ahol minden poszton világsztárok játszanak - kezdte Lékai Máté, a veszprémiek irányítója. - Nem örültek annyira, amikor megkaptak minket a sorsoláson, tehát láthatóan tartanak tőlünk. Persze nem véletlenül, hiszen a miénk is egy kiválóan felkészített, erős csapat fogalmazott a válogatott játékos.

Lékai Máté reméli, több lehetőséget kap majd Párizsban, s ezt igyekszik jó játékkal meghálálni Fotó: Penovác Károly

Lékai Máté szerint elsősorban Omeyerre, Narcisse-ra, Abalóra és Hansenre kell majd odafigyelni, őket kell kiiktatni, s akkor jó esélyük lehet idegenben is megszerezni a győzelmet.

- Nem tudjuk, hogy Nagy Laci játszhat-e vagy sem. Ha igen, örülünk neki és megpróbáljuk kihasználni az erősségeit, ha nem, akkor sem esünk kétségbe. A hatosfalunk Európa egyik legerősebbje még nélküle is, ami ellen senki sem szeret kézilabdázni, a PSG sem - nyilatkozott Lékai, aki azt is hozzátette, reméli, minél több lehetőséget kap Párizsban és azt jó játékkal igyekszik majd meghálálni.

Christian Zeitz még a THW Kielben több éven át együtt kézilabdázott és sikert sikerre halmozott a világ egyik legjobb kapusával, Thiery Omeyerrel, aki most a PSG kapuját védi. - Egy lövő számára mindig hátrány, ha olyan tehetséges hálóőrrel kell farkasszemet néznie, mint amilyen Titi (Thierry Omeyer a szerk.). Meglephetjük őt, ha más taktikával játszunk, mint amit eddig megszokhatott tőlünk - hangsúlyozta Zeitz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!