Telekom Veszprém

2015.08.09. 19:21

Sorozatban harmadik: A Veszprém nagyon könnyedén verte a Kielt

Veszprém, Ehingen – Sorozatban harmadszor hódította el a Sparkassen Kupát a veszprémi férfi kézilabda-együttes.

B. Virág Rita

A rangos kézilabdatornán először a román bajnokkal találkozott a Veszprém. Az Iváncsik Tamást, Uros Vilovskit, Tatai Pétert is a soraiban tudó alakulatot 36:29-re verték Carlos Ortega tanítványai. A másik csoportmeccsen a német Füchse Berlin következett, ahol végig szorosan alakult az állás. A hajrában aztán sikerült a bakonyiaknak a maguk javára fordítani az összecsapást (26:24). Ezen a mérkőzésen a legjobb veszprémi a nyolc gólig jutó Momir Ilic volt, de Iváncsik Gergő is berámolt ötöt. A berliniek közül Elisson Bjarki szintén öt gólt szerzett, míg az exszegedi Nenadic négyet.

A csoport első helyének megszerzése után vasárnap a döntő következett. Itt a német bajnok THW Kiel volt a rivális. A május végi Bajnokok Ligája+elődöntő után hatalmas csatára számított mindenki, a várt küzdelem azonban elmaradt.

A veszprémiek (az előtérben Mirsad Terzic) idén is megnyerték a német felkészülési tornát. Fotó: Penovác Károly

A Veszprém rögvest a találkozó elején 4:0-ra elhúzott, a Kiel csak a 7. percben tudta megszerezni első találatát, emberelőnyben. A remekül védekező magyar alakulat egyik vezére a kapus, Mikler Roland volt, aki szinte megbabonázta a németeket. Az első negyed óra végén 9:4, a 25. percben 16:7 állt az eredményjelzőn, majd a félidő stílszerűen a Kieltől a Veszprémbe igazolt Aron Palmarsson góljával zárult (18:9).

A szünet után a Zebrák nagyon igyekeztek, 21:16-ra felzárkóztak. Ezt követően azonban a Veszprém elképesztő szériát produkált, 15 percen keresztül egy gólt se kapott, viszont lőtt kilencet. Számszerűen ez azt jelenti, hogy míg a 40. percben 21:16 volt az állás, addig az 55. percben 30:16-ot mutatott az eredményjelző. A vége pedig 32:19 lett.

A veszprémiek közül kimagaslott a fantasztikus napot kifogó Mikler Roland és Iváncsik Gergő, aki hét gólig jutott. Momir Ilic öt, Christian Zeitz négy, Lékai Máté ugyancsak négy találatot jegyzett. A németek közül Dahmkét kell kiemelnünk, aki nyolcszor vette be a veszprémi kaput.

A torna végeztével Mikler Rolandot a kupa legjobb kapusának választották meg. A szakértő zsűri döntése alapján pedig a legjobb játékosnak járó trófea Iváncsik Gergőhöz került.

A veszprémiek sorozatban negyedik alkalommal jutottak be az egykori Schlecker Kupa döntőjébe és zsinórban harmadszor hódították el a felkészülési tornák egyik legrangosabbikát.

Csendes hét előtt állnak a kézisek

Viszonylag nyugodt hetük lesz a veszprémi kézilabdázóknak, miután a programban mindössze egyetlen felkészülési meccs szerepel. Pénteken a Bécs csapatával játszik a társaság felkészülési, jótékonysági mérkőzést. Ha minden jól megy, már a saját otthonukban készülhetnek tovább a roppant megerőltető és hosszú szezonra Nagy Lászlóék, hiszen idő előtt készült el a Veszprém Aréna új pályája. A szakemberek felszedték a régi sportpadlót és a helyére egy új burkolatot raktak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!