Telekom Veszprém

2015.09.25. 12:43

Mindenki pirosat húzzon! A szurkolók belehajszolnák a győzelembe kedvenceiket

Ugyan még nagyon hosszú a szezon, ám ettől függetlenül különös fontossággal bír a szombati, Flensburg elleni Bajnokok Ligája mérkőzés a veszprémi kézilabdázók számára.

B. Virág Rita

Carlos Ortega menesztése hanyatt vágta a veszprémi kézilabda barátok többségét, ahogy a csapat nagy részét is. Ahogy azt már megírtuk, Nagy László csapatkapitány, egyszerűen pályafutása legszomorúbb napjának nevezte a hétfőit, amikor hivatalossá vált, hogy a spanyol trénert menesztik. Épp ezért most sokakat leginkább az foglalkoztat, vajon Ortega elvesztése milyen erőket mozgósít majd egykori tanítványaiban.

Nagy László a legnépszerűbb közösségi portálon már arról írt, elszántan készülnek az első hazai BL-meccsükre. Ha hétfőn nem történt volna meg az elbocsájtás, akkor talán átsiklunk ezen a bejegyzésen. Most azonban a legtöbb szurkolóban a csapatkapitány reményt ébresztett. Hogy talán minden nehézség dacára a csapat makacsul összezár, és képes megmutatni, ki az úr a házban. A nagybetűs csapat, félretéve minden esetleges belső konfliktust, úgy megy fel a pályára, hogy esélyt sem hagy a jó erőkből álló Flensburgnak és a két pont megszerzésével jelzi, komoly tartása van, és nem véletlenül tartják Európa egyik legjobbjának, a Bajnokok Ligája idei favoritjának. Ortega is ezért dolgozott, és szerintem ennél szebben tisztelegni munkássága előtt nem lehet.

Döntetlennel kezdte a BL-szezont a veszprémi együttes, Lengyelországban 27:27-es döntetlent játszott a Wisla Plockkal
Fotó: Ary György

Abban is biztos vagyok, a spanyol szakember a tévé előtt ülve izgulja majd végig a rangadót, s talán elmorzsol egy könnycseppet, ha a hatvan perc végeztével a Veszprém kerül ki győztesen a csatából.

A drukkerek több helyütt jelezték, győzelembe hajszolnák kedvenceiket.

A héten történtek ismeretében a szakemberek úgy vélekednek, a Flensburg mentális előnyről kezdi a küzdelmet, ám ezt egy magabiztos Veszprém könnyen saját javára fordíthatja. A németek mindenesetre, érthetően, bizakodóak, és a francia PSG legyőzése után újabb skalpot gyűjtenének be.

A csoportban érdekesnek ígérkezik a Zágráb szlovén vendégjátéka is, a Celje szintén szombaton fogadja a horvát bajnokot.

A francia sztáralakulat, a Karabaticcsal, Hansennel felálló PSG a lengyel Wisla Plockkal találkozik vasárnap.

A németh THW Kiel pedig a török Besiktast fogadja ugyancsak vasárnap.

A másik ágon a Pick Szeged a macedón Vardar Szkopjével méri össze az erejét idegenben (kezdés: vasárnap 17.30). A lengyel Kielce pedig a francia Montpellier-vel meccsel.

Izgalmasnak tűnik a Löwen vendégjátéka a Koldingnál.

A címvédő Barcelona a Jamalit foglalkoztató svéd Kristianstad-ot látja vendégül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!