Telekom Veszprém

2015.12.19. 18:36

SEHA-Liga: megerőltetés nélküli siker

Veszprém - Kockázat és nehézség nélkül nyert az MVM Veszprém a Tatran Presov ellen a férfi kézilabda SEHA-Ligában. A sérültek és hiányzók ellenére gond nélkül ünnepelte győzelmét hazai pályán a csapat.

Piltman-Horváth Barbara

MVM Veszprém-Tatran Presov

39:31(21:15)

Veszprém, 4500 néző. V.: Nenad N., Dusan S. MVM Veszprém: ALILOVIC - MARGUC 8 (5), Sliskovic 5, PALMARSSON 6, Nilsson 4, LÉKAI 5, Ugalde 4. Csere: Szeitl 1, Schmid 1, Varjú 1, TERZIC 3, Sulic 1, Füzi. Edző: Javier Sabate. Tatran Presov: Chupryna - Cip 3, Sadovyi 2, Kopco 1, Petro, Rábek 3, Hrstka 4 (2). Csere: Krok 2, Sarpataky 1, Radcenko, Vernarsky, Urban 5, Furlan 3, Pekár, ANTL 7. Edző: Trtik Rastislav.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2.

A válogatott felkészülési programja és egyéb sérülések miatt tartalékosan vágott neki az év utolsó mérkőzésének a SEHA-Liga címvédője, a Veszprém.

Helyet kapott azonban a csapatban négy fiatal játékos is, Szeitl Erik, Schmid Péter, Varjú Martin és Füzi Dániel már mind szerepeltek a felnőtt csapatban alkalmanként, most viszont a foghíjas együttesben több játékperc jutott nekik.

Mindkét alakulat nagy irammal vágott neki a mérkőzésnek. A Presov igyekezett semlegesíteni a veszprémi átlövőket, a szlovák védők a falból agresszíven kilépve akadályozták a veszprémi lövőket, így a hazaiak az elején leginkább a szélső és beállós befejezésre hagyatkoztak. Ugyan a 6. percben még 4:3 volt az állás, egy 3:0-ás sorozattal ellépett a Veszprém, és ezt az előnyt nem csak, hogy tartani, növelni is tudta.

A játékrész második felében már megtalálta az Eperjes a veszprémi védelem kiskapuit, innentől egyszerű volt a sorminta: egy gól itt, egy gól ott, kettő gól itt, kettő gól ott.

A 26. percben támadt egy kis feszültség a két csapat között, Renato Sulic és Sarpataky Lubos között. Sulic pedig annyira idegesnek látszott, hogy Sabaté ezután nem is küldte a pályára. A félidőt gond nélkül, fiatalokkal is hozta a Veszprém 21:15-re.

A második játékrészben egy újabb 3:0-ás sorozattal ellépett az MVM (26:17), majd a 42. percben, a szurkolók nagy örömére Cristian Ugalde gólja után tízet számolhattak az ellenfélre (29:19).

Visszatérve a 37. percre, furcsa jelenet szemtanúi lehettünk: a bírók kissé összezavarodtak kiállították Andreas Nilssont, majd egyeztetve egymással, végül elnézést kértek a beállóstól, és Mirsad Terzicet ültették a kispadra.

A mérkőzés már rég eldőlni látszott, a közönség is különféle módon szórakoztatta magát. Tíz perccel a vége előtt például karácsonyi dalokat énekeltek a drukkerek.

Az 55. percben pedig hatalmas ujjongást váltott ki, hogy Nilsson, talán először veszprémi pályafutása során, odaállt a megítélt hétmétereshez. Ugyan Chupryna védte a lövést, a kipattanót a beállós kaparintotta meg, és másodszorra nem hibázta el a lövést.

Az 56. percben leblokkolt a hazai védelem, Furlan és Antl összjátékából három gólt is kapott egymás után.

A mérkőzés végére szerencsére nem fogyott el az előny, így is 39:31-re nyert a a négy fiatalt is játszató MVM Veszprém.


Mestermérleg

Trtik Rastislv: Reális célokkal jöttünk, szerettünk volna minél jobban játszani. A veszprémi publikum érti és szereti a kézilabdát. Meglepő volt a 4-2-es védekezés tőlük, ehhez nehéz volt alkalmazkodnunk. Megmutatták, hogy milyen világklasszis csapat. 

Furlan Vasja: Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A Veszprém egyértelmű esélyese a SEHA-Ligának és az egyik favoritja a BL-nek. A védelműk minden pozícióban megállta a helyét. Alilovic is mindig jó helyen volt, a védelemmel együtt. Jók voltak az egy-egy elleni játékban, nehéz volt őket megállítani. De pozitív, hogy még mindig tudtunk harcolni, nem roskadtunk bele az eredménybe. 

Javier Sabaté: Még Kristopans nélkül is nagyon erős volt a csapatuk. Nagyon tiszteltek minket, kiválóan támadtak, de a védelmük rendszere nem volt jó. Lékai kiemelkedően jó volt az egy-egy elleni játékban, sok problémájuk volt, hogy megállítsák őket. Sok a sérültünk, és vannak játékosaink, akik a válogatottal készülnek. Elégedett vagyok a csapatommal, a fiatal játékosok is kihasnálták a lehetőséget, amit adtam nekik. Tanulniuk kell a hibáikból, amik normálisak ilyen fiatalon. Szeretném megköszönni a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy Mikler Roland és Nagy László ma itt lehetett, bár nem játszottak, sokat segített a jelenlétük. 

Lékai Máté: Jó csapat jött hozzánk, cssak egy góllal kaptak ki a Vardar Skopjétól. Fel tudtuk törni a védekezésüket, pedig ilyen kemény játékosokkal nehéz volt. Védekezésünkben voltak hibák, de ez várható volt az új szisztéma miatt, nem mindenki védekezett még ebben a formában vagy az adott helyen. Büszke vagyok a csapatomra, nem is emlékszem, hogy lőttünk még a szezonban ennyi gólt. Remélem a válogatott kiharcolja az olimpiai selejtezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!