Megfenyegette a fiút

2019.10.17. 07:00

Durva családi ügy az Ajkai Bíróságon: Kést tartott lánya torkához, hogy sms-t írjon az anyjának

Saját gyereke nyakához tartott kést, hogy rávegye egy telefonüzenet elküldésére. A férfi szabadságvesztését három évre felfüggesztette a bíróság.

Mátételki András

Az 52 éves Sz. L.-nek volt már gondja a hatóságokkal, tavaly ittas járművezetésért, nyáron társtettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt állt már bíróság előtt. Ez év őszén azért emeltek vádat ellene, mert otthonában elkövette a zaklatás vétségét is. Az ítélet szerint a férfit tavalyelőtt nyáron úgy hagyta el a felesége, hogy gondjaira bízta három közös gyereküket, valamint az asszony előző házasságából származó fiút. Ebbe nem nyugodott bele a vádlott, emiatt rendszeresen italozott, sokszor agresszíven viselkedett.

Amikor 2017 július 30-án este 16 éves fia fürödni ment, az ittas férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, majd 15 éves, tévét néző lánya mögé lépett, s torkához szorította a pengét. Ráparancsolt, hogy azonnal írjon sms-t az anyjának, amit lediktált neki. (A bíróság az ítélet indoklásában nem tért ki arra, hogy mi szerepelt az üzenetben.)

Ekkor ért haza a nevelt fiú, aki nevelőapjára kiáltott, hogy engedje el a testvérét. A feldühödött férfi ekkor üvöltve a fiú ellen fordult, s azzal fenyegette meg, hogy megöli – fél méterre álltak egymástól.

A fiatal lány, legyőzve félelmét, a két férfi közé ugrott, hogy szétválassza őket. A fiúnak sikerült kimenekülnie a szobából, majd kihívta a rendőröket.

Az előkészítő ülésen mindent elismert Sz. L., akit az ajkai bíróság kiskorú veszélyeztetés bűntette és zaklatás vétsége miatt jogerősen két év börtönre ítélt. A szabadságvesztés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!