a lencse sem hiányozhat

2018.02.07. 09:00

Ha február, akkor vámosi hurkafesztivál

Hatodik alkalommal rendezik meg a Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált február 10-én a sportcsarnoknál.

Molnár Sándor

Már szombaton reggel hétkor elkezdődnek a programok a hurkakészítő és lencseételfőző versenyre jelentkező csapatok regisztrációjával.

A rendezvényt 10 órakor Sövényházi Balázs helyi és Jánszky Lajos László herendi polgármester nyitja meg. Köszöntőt mond a rendezvény fővédnöke, Ovádi Péter. Délután kettőkor zsűrizik az elkészült finomságokat, majd a Kabóca Bábszínház Kinizsi Pál című előadását láthatják az érdeklődők. Négy órakor kiderül, hogy kik a legügyesebb szakácsok, utána színpadra lép a Borostyán Népdalkör, az ösküi Gyöngyszemek és a várpalotai Cserregő Néptáncegyüttes Rece-fice csoportja is. Őket a helyi Lencseszemek Asszonykör és a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsora követi. A fesztivál vendége lesz Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, akik magyar nótákat énekelnek. A programok sorát a Kredenc együttes koncertje zárja.

A szervezők célja, hogy a családbarát fesztivállal értékeket adjanak át. Február 10-én a tavalyinál 100 négyzetméterrel nagyobb fűtött sátorral, termelői piaccal, látványsütéssel és kóstolókkal, valamint gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!