Nemesvita

2016.09.11. 14:45

Köszöntötték mindazokat, akik az elmúlt hetven évben sokat tettek a település sportjáért

Nemesvita - A búcsú napján a települési sportélet elmúlt évtizedeire is emlékeztek egy kiállítással.

Tóth B. Zsuzsa

Töreky Ferenc, a nemesvitai sportegyesület vezetője nyitotta meg A nemesvitai sport az elmúlt 70 évben című kiállítást a faluházban. Az előzményekről szólva elmondta, hogy egy múltidéző tárlattal szerették volna összekötni az egyesület vezetői az évfordulót. Ebben sokan a segítségükre voltak régi fényképekkel, többek között a helytörténetet kutató Töreky András. Így jöhetett létre a kiállítás, amely bemutatja a nemesvitai sportolókat az 1940-es évektől, valamint a sportegyesületet, és a szorosan ide nem tartozó, de bemutatásra érdemes képek ugyancsak helyet kaptak a kiállításon.

Az egykori sportolókat is köszöntötték, köztük Vőfély Pétert Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az edericsi foci nincs vitaiak nélkül, ez így volt az elmúlt évtizedekben és így van ma is. Amikor bajnokságot nyertünk a csapattal az 1995-ös évben, akkor is öt vitai játszott a gárdában. Az ötvenes- hatvanas-hetvenes évekből kevés információ állt rendelkezésünkre, de mindenkitől szívesen fogadjuk még a további anyagokat, hogy dokumentálhassuk, megőrizhessük az utókornak. Tudjuk, hogy Vitának volt egy jó kézilabdacsapata, amely 1961-ben bajnokságot nyert. Asztaliteniszben, az atlétika különféle ágaiban, kerékpár- és sakkversenyeken nagyszerű eredményeket értek el a vitai versenyzők, akik a falusi szpartakiádék rendszeres résztvevői voltak - mondta a sportvezető. Az egykori vitai sportolók közül emléklapot vehetett át a nemesvitai sportért tett tevékenységért Szántai József, Töreky Ferenc, Szabó László, Sáfár Ferenc, Bicsérdi Béla, Szente Lajos, Bicsérdi Vince, Nemes László, Kovács Kálmán, Töreky Sándor, Kutasi Jolán, Töreky László, Kovács Pál, Kovács György, Farkas Edit, Varga Anna és Kovács Lajos. Külön köszöntötték a támogatókat, Eke Ferenc, Csali János, Kovács Roland, Busa Imre és Effenpergel József kapott emléklapot. Megemlékeztek két elhunyt segítőről, Töreky Ferencről és Bicsérdi Miklósról, és köszöntötték azokat, akik kiöregedtek a focicsapatból. Eke Ferenc, Páhy Gyula, Koczor Ottó, Vőfély Péter, Szűcs Imre, Csali Tibor, Lener Zoltán, Világos István, Nagy János, Kalmár Sándor, Rezi Csaba, Vajda István és Mészáros Mihály kapott emléklapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!