Nemesvita

2016.11.05. 09:40

Megújult a ravatalozó

Nemesvita – A helyiek adóforintjaiból, önerőből készült el a napokban felavatott megújult temető ravatalozó.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke gratulálta ravatalozóhoz és ígérte, hogy eztán is támogatja a település terveinek megvalósulását. Csali János polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy egy  település a másik ember iránti tiszteletét lemérhetjük, ha megnézzük a temetőt.

A napokban avatták fel a megújult temető ravatalozót Nemesvitán Fotó: A szerző

– A miénket meg lehet nézni. Három temetőnk  van,   kettőt ma is  használunk, a harmadik, izraelita temetőbe utoljára 1936-ban temetkeztek. Az elhunytak emlékét kötelességünk megőrizni, gondozzuk hát mindhárom temetőt eztán is. Azonban nem szeretnénk, ha egy újabb vallás képviselné magát a faluban, tiszteljük a muzulmán vallást a hazájában – mondta Csali János. Hozzátette, hogy ahhoz, hogy kellő tisztelettel tudjunk búcsúzni szeretteinktől, húsz év után megújult a ravatalozó és a temető kerítése, padokat helyeztek ki. Megköszönte továbbá mindazok munkáját, akik részt vettek a felújításban, kiemelte a helyi lakosokat, hiszen az ő forintjaikból készült el az önerős beruházás. Bár   pályáztak is, azonban az elbírálásra várni kell, csakúgy, mint több más pályázat esetében.

Az ünnepségen a nemzeti színű szalag átvágását követően a részt vevők megkoszorúzták a település hősi halottainak emlékművét és a település egykori plébánosainak sírját. Az eseményen  közreműködtek a helyi gyerekek és a balatonedericsi Magnificat kórus tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!