Labdarúgás

2023.07.12. 08:15

Messi megérkezett Miamiba, vasárnap mutatja be az Inter

Lionel Messi kedden megérkezett Miamiba, ahol vasárnap mutatják be a hétszeres aranylabdás labdarúgót – írja az MTI.

MW

Az argentin Lionel Messi, miután berúgta csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében a Loszaíl Stadionban játszott Argentína–Franciaország mérkőzés hosszabbításában 2022. december 18-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nusad Szekkajil

Az argentin sztár feleségével és három gyermekével repült a floridai metropoliszba, ahol a tervek szerint nagyszabású esemény keretében mutatja be az Inter Miami.

A 36 éves világbajnok futballista június elején döntött úgy, hogy a Barcelona és a Paris Saint-Germain után az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatja pályafutását.

A támadó 2004. október 16-án játszotta első hivatalos mérkőzését a Barca színeiben, amellyel négyszer nyert Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot, legeredményesebb idényében 55 tétmérkőzésen 53 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott. Tavaly decemberben – a 2014-es vb-ezüst után – az argentin válogatottal is a csúcsra ért, ugyanis Katarban megnyerte a világbajnokságot.

Bár nevelőegyesülete mellett a mesés összeget kínáló szaúdi al-Hilal is csábította, a világsztár végül az Egyesült Államokat választotta.

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja –, és igazolt Párizsba, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.

Az Inter Miami 21 mérkőzés után a keleti főcsoport utolsó helyén áll az MLS-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában