Olaszfalu

2016.05.13. 10:05

Megújult járdákat, utakat adtak át

Olaszfalu – Egy kilométer járdát, valamint háromszáz méter hosszú, négy méter széles útszakaszt aszfaltoztak a településen. A megújult útszakaszt Boriszné Hanich Edit polgármester és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke adta át.

Kutasi Zsófia

Boriszné Hanich Edit elmondta, összesen nyolcmillió forintba került a fejlesztés, melyhez ötmillió forint belügyminisztériumi támogatást kaptak, a fennmaradt részt pedig önerőből finanszírozták.

A polgármester kiemelte, hatalmas segítséget jelent a támogatás a településen az évi százmillió forintos költségvetéshez viszonyítva.

- Erős Magyarországhoz erős kistelepülések szükségesek, úgy gondolom, Olaszfaluban ehhez minden adott: a helyiek ismerik a múltjukat, jó közösséget alkotnak, a vezetés kialakítja a falu jövőjét és projektjavaslatokkal él. Ilyen projektjavaslat volt a járdaszakasz felújítása, amit a kormány támogatott – hangsúlyozta Ovádi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!