Olimpia

2016.08.09. 19:11

Csúcs, ez az ifjú lány!

Rio de Janeiro - Elképesztően teljesített az ötkarikás játékokon a női vitorlázók Laser Radial hajóosztályának második napján Érdi Mária.

B. Virág Rita

A Tihanyi Hajós Egylet (THE) mindössze 18 esztendős sportolója a második nap első futamán, vagyis a harmadik körben, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott.

Mári a remek rajt után fokozatosan növelte előnyét és végül 46:25-ös idővel utasította maga mögé a mezőnyt. Mögötte másodikként a belga Van Acker végzett, harmadik pedig a kínai Lijia Xu lett.

A negyedik futamban Mári újfent bebizonyította, hogy egyáltalán nem volt véletlen az előzőekben elért eredménye. Itt az első bójánál még második volt, végül az előkelő ötödik helyen ért célba. Ezt a kört a kínai Lijia Xu nyerte.

A 18 esztendős korosztályos világbajnok a keddi szereplés után összetettben is nagyon sokat lépett előre, jelenleg a kilencedik a sorban.

A férfiaknál a Laser Radial kategóriában Vadnai Benjámin a harmadik futamban a 21., míg a negyedikben a 22. helyen zárt. Ezzel összetettben jelenleg a 22. helyen áll.

Finnben Berecz Zsombor előbb a kilencedik lett, aztán több társával együtt korai rajt miatt kizárták a második futamban. Összesítésben most csupán a tizenhetedik helyen áll, de ismerve őt ennél előrébb fog lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!