Olimpia

2016.08.12. 05:22

Rio 2016 - Joó Abigél hetedik helye a legjobb magyar eredmény csütörtökön

A cselgáncsozó Joó Abigél hetedik helye volt a legjobb magyar eredmény a riói olimpia csütörtöki versenynapján.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal és a világbajnok japán Umeki Mami legyőzése után a nyolc között kikapott a címvédő és későbbi győztes amerikai Kayla Harrisontól. A bronzéremig tartó vigaszágon a Pekingben olimpiai ezüstérmes kubai Yalennis Castillóval találkozott, és jukóval kikapott. A férfi 100 kilóban első meccsén vereséget szenvedett Cirjenics Miklós, így helyezetlenül zárt.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Joó Abigél (fehérben) küzd a kubai Yalennis Castillo ellen a női cselgáncsozók 78 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkőzésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 11-én. Joó Abigél kikapott a vigaszágon, így hetedikként zárt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az eddigi magyar sikerhelyszínen, az uszodában ezúttal a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 méter háton, Cseh László 100 méter pillangón, az olimpiai negyedik Kapás Boglárka pedig 800 méter gyorson próbálkozott a pénteki döntőbe jutással. Hosszú a legjobb, Kapás a második, Cseh pedig a negyedik legjobb idővel került a nyolcas fináléba jutott.

A 800 méter gyorson Risztov Éva 14., 50 méter gyorson Takács Krisztián 17., 200 méter háton György Réka 22., 100 méter pillangón Pulai Bence 26. helyen végzett.

Minden idők legeredményesebb olimpikonja, az amerikai Michael Phelps sorozatban negyedszer nyerte meg a 200 méter vegyest, így már 22-szeres olimpiai bajnok, egyúttal az első úszó lett, aki egy számban sorozatban négyszer győzött.

A finndingis Berecz Zsombor eddig remekel: hat futam után a harmadik, azaz továbbjutó helyen áll. A szörfösöknél Cholnoky Sára a 22., Gádorfalvi Áron pedig 28. kilenc futamot követően.

A Simon Béla, Juhász Adrián férfi kormányos nélküli kettes kilencedik lett összesítésben, mivel harmadikként haladt át a célvonalon a B döntőben.    A női kisöbű sportpuskások 3x20 lövéses összetett viadalán Miskolczi Julianna 22. lett.

Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott a második fordulóban 11-10-es vereséget szenvedett a spanyol csapattól.    A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén 2-0-ra kikapott az indiai Pusarla V. Sindhutól.

A pályakerékpáros női csapat üldözéses viadal selejtezőjében a címvédő britek - Kate Archibald, Laura Trott, Elinor Barker, Joanna Rowsell összeállításban - 4:13.260 perccel világcsúcsot értek el. A régi, 4:13.683 perces rekordot az ausztrálok tartották a tavalyi világbajnokság óta.

A Fidzsi-szigetek válogatottja nyerte a férfi rögbitornát, az óceániai országnak ez fennállása első ötkarikás érme. A siker miatt munkaszüneti napot hirdetett Frank Bainimarama miniszterelnök.

Pozitív lett a bolgár akadályfutó, Szilvia Danekova doppingtesztje, szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak azt követően, hogy július 26-án Brazíliába érkezett. A B próba elvégzéséig felfüggesztették a versenyzési jogát.

Hazaküldték Rióból John Anzrah kenyai atlétaedzőt, mivel sportolónak adta ki magát és vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen, ráadásul még alá is írta a szükséges dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!