Olvasó

2012.01.16. 06:20

De kár, de kár, nem esett a fejünkre

Nagy kár. Elkerült minket a Phobos-Grunt. A fene belé. Pedig már láttam lelki szemeim előtt a kormányszóvivőt főműsoridőben. Megtudhattuk volna, hogy kis Magyarországunkat ismét súlyos csapás érte, ezúttal nem a nemzetközi összeesküvőknek és a gyurcsánynyolcévének estünk áldozatául, hanem a világűrkutatásnak. Nem kizárt, hogy ránk irányították. Egyesek.

Gombás Gabriella

A köztévében elmondhatta volna az utca embere, hogy bizony ő nem látta, de a szomszédtól hallotta, hogy van aki látta, amint elhúzott a fejünk fölött az ufó, meg azt is hallotta a mindennapok embere, hogy arra felé szállt. És a riporter rákérdezhetett volna, a tőle elvárható perverz érdeklődéssel, hogy vajon mit is gondolt, Maris néni, amikor hallotta, hogy valaki látta a szomszéd udvarából. Hát mit is? Csak nem azt, hogy nincsenek ilyen véletlenek, ránk jár a rúd, válság, árvíz, szárazság, vörösiszap és most még ez a Phobos-Grunt is?  Az utca embere meg bólogathatott, vagy sopánkodhatott volna.

Milyen jó is lett volna, ha a nyakunkba szakad egy kószáló műhold. De nem. Oda esett, ahova a fellövése pillanatában kiszámolták. Az óceánba. Kár. Éppen jól jött volna nekünk, egy ránk zuhanó újabb istencsapás. Utána akár jöhet az államcsőd is, az már meg sem kottyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!