Olvasó

2013.01.17. 21:24

Bosszúságok úton-útfélen a hóeltakarítás miatt

Több olvasónk is panaszkodott a hóeltakarítás mikéntjére - ám akadt, aki rendben lévőnek találta a munkát.

Napló

– Szépen ellapátoltuk a havat a járdáról az egész faluban, mikor jött a hótoló és az egészet visszaborította. Kezdhettük újra a küzdelmet a hóval – panaszolta Fonyódi János Bándról. Hozzáfűzte, ő egy nagyon nyugodt ember, ezen a bosszúságon is túlteszi magát, de azért úgy érzi, muszáj megkérdezni az illetékeseket: nem lehetne ésszerűbben takarítani a hókotróval? Csak azért, hogy ne dolgozzanak már duplán az emberek. Lehet, hogy lassabban menne, de szépen oldalra rakhatnák a havat a járda és az út közé, még akkor is, ha nem választja el árok a kettőt egymástól.

Ugyancsak a józan észt kéri számon a lapátolókon és hótoló szakembereken több veszprémi olvasónk a Simonyi iskola környékéről, ahol bármilyen viccesen hangzik is, csak a bicikliútról takarították el a havat. "A járdán ott maradt a bokáig érő lucsok. Na már most, komolyan gondolja valaki, hogy biciklivel érkeznek diákok, tanárok, szülők vagy bárki a Simonyi és a Botev iskolába? Ha nem vették volna észre, gyalogolnak a diákok és az arra lakók, tehát a járda takarítása lenne az első, ugyebár?"

Nagyon sok olvasói panaszt kaptunk a buszöblökre. Hogy méteres hóban kell leszállni, felszállni, ami különösen az idős embereknek nagyon rossz és balesetveszélyes is. Nem értik az emberek, miért kell a buszöblökbe tolni a havat az útról. Az is bosszantja őket, ha a lakótelepen a parkoló autókra nyomja a hótoló a falnyi magasságú havat. Nincs annál bosszantóbb, mint ha reggel másfél óra lapátolás után jut el az ember a saját autójáig. Az anyukáknak sem könnyű ebben a nagy hóesésben. „Én egy babakocsis anyuka vagyok és mindennap viszem le a kislányom a friss levegőre. A közlekedés babakocsival szinte lehetetlen. Rendesen megküzdünk az úttal. Az úttakarítás minőségéről nagyon negatív a véleményem. Veszprémben sok utca elhanyagolt, nincs kitolva a hó az utakról” – írja olvasónk.

„A hóesés harmadik napján járunk, és semmi változás nem történt. Mi lesz még ezek után, hiszen tartós és több havat mondanak? Kérdem én, hogyan készült fel a VKSZ Zrt. a nagy hóra?” – morfondírozik az anyuka tovább. A végére hagytuk a dicséretet, Horváth Marianna tegnap reggel azt a telefonüzenetet hagyta, hogy Veszprémben a Kalmár tér környékén minden rendben. Nagyon pozitív a tapasztalata a hóeltakarításról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!