Olvasó

2013.04.09. 12:42

Öngólt rúgott Schwartz Béla

A Naplóban nekem címzett olvasói levelében Schwartz Béla, Ajka város polgármestere a futballból veszi hasonlatait. Maradjunk hát ezen a terepen.

Megszokhattuk már a polgármester úrtól, hogy ő mindenben csak a rosszat, a negatívat látja a kormány döntéseivel kapcsolatban, pedig a 2010-es kormányváltás óta is több fejlesztés elindult Ajka városában. Érdekes számomra, hogy az adósságkonszolidáció aláírásakor a megyeházán még hálás köszönetet mondott Bekényi József belügyminisztériumi önkormányzati főosztályvezetőnek a megkapott támogatásért.

Schwartz Béla most kezdhet zsonglőrködni a számokkal és az arányokkal, de az adósságkonszolidációs tör- vény egyértelműen leírta a szabályokat, ahol a konszolidáció mértékét az egy főre jutó adóerő képességéhez kötötte az ország összes településén, függetlenül a polgármester pártállásától. Emlékeztetném arra is a polgármester urat, hogy a vezetésem alatt álló Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az előző ciklusban több mint egymilliárd forinttal támogatta az ajkai iskolákat, és tagja voltam annak a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak is, amely az én szavazataimmal is hozzájárult ahhoz, hogy 13 milliárd forint fejlesztési támogatást kapjon az ön városa, a város intézményei és vállalkozásai. A polgármester úr azt írja, hogy örül mások sikereinek, de olvasói levele inkább az irigységről árulkodik. Én viszont örülök mások sikereinek, amiből erőt és energiát merítek. Azt gondolom, Ajka fejlődéséhez eddig végzett munkámmal is hozzájárultam, így számomra nem egy idegen pályára léptem. Ezért érzem úgy, hogy a polgármester úr öngólt lő akkor, amikor a Napló hasábjain bírálja a kormány által nyújtott 2,3 milliárd forintos támogatást.

Engem sok honfitársamhoz hasonlóan úgy neveltek, hogy a kapott segítséget, ajándékot, támogatást illik megköszönni. Örülök, hogy ezt a polgármester úr is megtette, de sajnálom, hogy csak szűk környezetben, a megyeházán és nem a Napló nyilvánossága előtt.

Lasztovicza Jenő,
Veszprém
(A szerkesztőség a vitát ezennel lezártnak tekinti.)

Ezek is érdekelhetik