Olvasó

2013.11.20. 13:10

Lampionos felvonulás az óvodában

A már hagyományossá vált lampionos felvonulásunkat november 8-án tartottuk óvodánkban.

A környező német nemzetiségi óvodák számára rajzpályázatot írtunk ki A Márton-legenda címmel. Színvonalas munkák érkeztek az olaszfalui, porvai, nagyesztergári óvodákból, és természetesen a mi óvodásaink is sok szép rajzot készítettek. Az egész hét az ünnepre való készülődéssel telt, libákat, lampionokat készítettünk. Délután közös barkácsolást tartottunk a szülőkkel, ahol mindenki elkészíthette a felvonuláshoz szükséges lampionját.

Lampionokkal vonultak a bakonynánai ovisok a Márton-napon (Fotó: Janás Ferencné)

 

A köszöntő után óvodásaink műsora következett, a gyerekek énekekkel, körjátékokkal, a Márton-legenda előadásával és egy lampionos tánccal örvendeztették meg a közönséget, majd átadtuk a díjazott gyerekek részére az elismerő oklevelet és a megérdemelt ajándékot. A gyerekeket és a vendégeket finom süteménnyel és teával vendégeltük meg. Az estét a várva várt lampionos felvonulás zárta. A hangulatos séta az iskolában ért véget, ahol zsíros kenyér és meleg tea várt a résztvevőkre.

Janás Ferencné,

óvónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!