Olvasó

2014.05.12. 20:10

Aporfi tanár úr varázslata

Címkék#Bakonygepes

Bakonygepes - A Gyepesi Örökségünk Egyesület szervezésében május 11-én, vasárnap délután rendhagyó irodalom órán vehettek részt a versek, novellák, betűk és nem utolsó sorban Aporfi László, nyugalmazott középiskolai tanár „szerelmesei”.

Vargáné Czobor Andrea

A kis közösségben nagy tiszteletnek örvendő, innen gyökerező, immáron hat évtizedes pedagógusi pályát maga mögött tudó lángelme az „Idősek és fiatalok kapcsolata a magyar irodalomban” címmel burkolta ámuló némaságba a hallgatóságot. Fekete Gyula: Érzelmes történet, Lengyel József: oldás és kötés valamint Sánta Ferenc: Emberavatás című novelláin át láttatta a generációk együtt-és egymás mellett élésének mindmáig aktuális és szövevényes problematikáját, természetesen megannyi jól megválogatott idézettel megspékelve.

Rendhagyó irodalom órán vehettek részt a versek, novellák, betűk és nem utolsó sorban Aporfi László, nyugalmazott középiskolai tanár „szerelmesei” (Fotó: Törökné Marika)

Érdekfeszítő előadása alatt a szép számú hallgatóság szájtátva követte az eseményeket, fel-felhördült egy-egy ismerős jelenet hallatán, mindenki oly mértékben tudott azonosulni a témával és a frenetikus felvezetéssel, hogy az előadás két órája pár percnek tűnt csupán-nem csoda hát, hogy a nagyérdemű még maradt volna, folytatást várt volna. De a tisztességben, megbecsülésben és szeretetben megöregedett tanár úr szemmel láthatóan elfáradt a két órás maratoni irodalom óra után. Tartalmas, élmény dús, emlékezetes délután volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!