Olvasó

2014.05.28. 05:10

Történelmi verseny

A veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola ebben a tanévben is meghirdette többfordulós történelmi versenyét a város általános iskolásai számára.

A több hete kutató, készülő diákok a Jagellók Magyarországon címmel adták be előzetes feladataikat. Az ötletgazda és szervező Pohl Brigitta tanárnő a magyar- lengyel kapcsolatok ápolását fontosnak tartja. További munkájában is szeretné ezt a hagyományt folytatni.

Sinkai Karola, Pohl Brigitta tanárnő, Oláh Fanni, Farkas Réka, Sipos Elizabet (báthorys csapat) és Bauxberger Mariann 6. A osztályos diákok a Báthory általános iskola történelmi versenyén (Fotó: Milló Ildikó)

Május 7-én került sor a többfordulós történelmi levelezős verseny döntőjére. A döntőbe öt csapat jutott be: a Báthory, a Botev, a Cholnoky, a Deák és a Simonyi iskola diákjai. Holtversenyben a Báthory és a Cholnoky iskola diákjai első helyezést, a Deák iskola diákjai második helyezést értek el.

Milló Ildikó

tanár,

Báthory István Általános Iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!