Olvasó

2014.11.03. 19:56

Hazajöttem

Október 14-én délután vidám hölgyek csapata várta a könyvtárban régi osztálytársát, gróf Nádasdy Borbálát. Előkerültek a régi emlékek, fényképek, barátok, ismerősök.

A család minden jelenleg élő tagjáról hallottunk egy-egy történetet, de megemlékeztünk azokról is, akik már nem lehetnek közöttünk. Mélyen meghatódva kerestük a beiratkozási naplóban a grófnő édesanyjának, Nádasdy Antóniának az adatait, aki több éven keresztül könyvtárunk aktív tagja volt.

Derűs hangulatban indultunk el a kultúrotthonba, ahol lelkes közönség várta az előadót. A nézőtéren kíváncsi gyerekek, érdeklődő felnőttek izgultak, hogy Az Úton – útfélen című könyvének bemutatójára érkező írónő, a grófnő elkezdje előadását.

A grófnő első három könyvéről is mesélt nekünk, felelevenítve a régi emlékeket. A beszélgetést vezető Horváth Ágnes kérdései nyomán feltárult előttünk a régi arisztokrata életforma, a nehézségekkel tűzdelt gyermekkor. A Bécsben töltött évek, a színészkedés, a szerelmek, a csalódások és a család. De ezekben a nehéz években is hű maradt azokhoz az értékekhez, amelyek közvetítését is célul tűzte ki a mai kor embere számára. A műsort Turcsányi Zsófia brácsajátéka tette színesebbé. Hangulatos műsorral kedveskedtek a gyerekek is a találkozón.

Köszönetet szeretnék mondani az önkormányzatnak, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárnak a műsor lebonyolításában nyújtott segítségéért.

Tamás Teréz Heléna
Bakonynána

Ezek is érdekelhetik