Olvasó

2015.07.08. 17:13

Napközis tábor sok élménnyel

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte a bakonyjákói egyházközség a napközis tábort.

Olvasó

A táborban bármely, a plébánia területén élő iskolás gyermek teljesen ingyenesen vehetett részt, így a kísérőkkel együtt változó létszámmal naponta 20 22 fő gyűlt össze a programokra.

A gyerekek és a felnőttek számára egyaránt napi háromszori étkezést biztosítottak, a mindennapos felügyeletet pedig Rudi Péter atya és Németh Rita néni látta el.

Az első nap ismerkedéssel, közös játékokkal és barkácsolással telt. A másodikon kisvonatos kirándulásra indultunk a Bakonyba, ahol egy idő után gyalog folytattuk utunkat. A kimerítő túra után filmvetítésre és egy kis játékra is jutott idő. Szerdán huszárok és betyárok érkeztek hozzánk, akik lehetőséget adtak arra, hogy egy kis időre mi is huszárokká és betyárokká válhassunk. Felpróbálhattuk a különféle öltözékeket, sőt, kipróbálhattuk a fegyvereket is. A betyároktól megtanulhattuk a rittyentés történetét, valamint a sudárfonást.

Délelőtt Schmidt Attiláné, Timi nénivel gyertyákat öntöttünk, majd vendéglátónk, Rita néni vezetésével tutajokat barkácsoltunk.

A délután sütéssel és főzéssel telt. Kürtőskalácsot, és az egészséges életmód jegyében zöldségfasírozottat, valamint cseresznyés-joghurtos zabpehelyfagylaltot készítettünk.

Pénteken kirándulni mentünk, ahová már nem csak a tábor résztvevői, hanem bárki eljöhetett Bakonyjákó, Farkasgyepű és Németbánya községből. Közel hetvenen indultunk Bakonyjákóról egy nagy autóbusszal meg két kisbusszal.

A fenékpusztai madárgyűrűző állomáson is járt a kirándulócsoport

Első állomásunk a sümegi Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplom és rendház volt, ahol jelenleg három ferences atya teljesít szolgálatot. Ezután átsétáltunk az Urunk Mennybemenetele-plébániatemplomba, itt megtekintettük a magyarországi barokk falfestészet egyik legnagyobb alkotását, egy Maulbertsch-freskót. Következő programunk helyszínére a Fenékpusztai Madártani Állomásra már egy kissé megázva érkeztünk. Itt megismerkedhettünk a madárbefogás, és madárgyűrűzés rejtelmeivel.

Utunkat Keszthely felé folytattunk. A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templomban találkoztunk egykori bakonyjákói plébánosunkkal, Tál Zoltán atyával.

Az egész napos programban mindenki elfáradt, de hazafelé a buszon még volt energiánk közösen egy jót énekelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!