incidens

2018.06.17. 19:21

Lövöldözés egy New Jersey-i fesztiválon, egy ember meghalt

Az ügyész elmondta, hogy a két gyanúsított hajnali 2 óra 45 perc tájban kezdett tüzelni a huszonnégy órán át tartó Art All Night fesztiválon.

Egy ember meghalt, huszonketten pedig megsebesültek, amikor lövöldözés, majd lökdösődés volt egy éjszakai fesztiválon az egyesült államokbeli New Jersey szövetségi államban fekvő Trentonban – közölte egy helyi ügyész. A hatóságok szerint szomszédok közötti vita áll az incidens hátterében, részleteket egyelőre nem közöltek.

A korábbi hírek még húsz sebesültről szóltak. A sebesültek között tizenheten lőtt sebeket kaptak – mondta Angelo Onofri, Mercer megye ügyésze helyi idő szerint vasárnap reggel. Négyen – közöttük egy 13 éves fiú – továbbra is válságos állapotban vannak.

Az ügyész elmondta, hogy a két gyanúsított hajnali 2 óra 45 perc tájban kezdett lövöldözni a huszonnégy órán át tartó Art All Night fesztiválon, amelynek keretében helyi művészetet, zenét, ételeket és filmeket mutatnak be. Az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves férfit, megölték. A másik gyanúsított őrizetben van.

A hatóságok szerint ezren tartózkodtak a fesztivál területén, amikor a lövöldözés elkezdődött.

Gennie Darisme szemtanú elmondta, hogy éppen távozni készült, amikor meghallotta a lövéseket. A földön egy vérző embert látott bilincsben.

Angelo Nicolo trentoni lakos philadelphiai a philadelphiai 6ABC-TV-nek elmondta, hogy ő és a fivére ott voltak a fesztiválon, amikor lövéseket hallottak. Az emberek elkezdtek lefelé szaladni az utcán. Két rendőrt láttam, akik egy lábán meglőtt fickót kísértek. Bekötözték és elmentek vele – mondta Nicolo.

Helyi tévéállomások felvételein számos rendőrautót lehetett látni. A fesztiválról visszatérő trentoniak elmondták, hogy a fesztivál helyszíne tele volt üvegcserepekkel és más törmelékkel. A fesztivál szombat délután kezdődött és a tervek szerint vasárnap délutánig tartott volna, de a lövöldözés után töröltek minden programot. A szervezők mély megdöbbenésüket és szomorúságukat fejezték ki a történtek miatt.

Az Art All Night (Művészet Egész Éjjel) nevű fesztivált 12 éve rendezik meg minden évben a New Yorktól mintegy száz kilométerre fekvő, 85 ezres lélekszámú Trentonban. Az esemény egyik önkéntese, Theresa Brown közölte, hogy soha korábban nem látott, illetve hallott hasonló erőszakról a rendezvényen.

Borítókép: AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában