Fogászszakma

2019.02.05. 09:27

Folyamatosan nő a fogorvosok támogatása

A fogászati alapellátás finanszírozására fordított összeg 2010-ben 22,644 milliárd forint volt, míg 2019-ben már 32,895 milliárd – írta a Magyar Hírlap kedden.

Forrás: Shutterstock

A lap Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre adott válaszát idézve kiemeli, hogy 2018 márciusától havonta százharmincezer forint rezsitámogatásra váltak jogosulttá az alapellátó fogorvosok szolgálatonként,

a tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek betöltésének támogatására pedig összesen 1,25 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kormány döntése nyomán a fogorvosok a jövőben támogatás szempontjából együtt haladnak a háziorvosokkal, azaz amennyiben a háziorvosok további támogatást kapnak, az érvényes lesz a közfinanszírozott alapellátó fogorvosi szolgálatokra is – írta az államtitkár a lap szerint, megjegyezve, hogy a szakpolitikai program és intézkedési terv kidolgozása folyamatban van, ennek során felülvizsgálják a fogorvosok finanszírozásának kérdését is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában