Ország-világ

2021.10.10. 07:16

Csalódottak Karácsony szimpatizánsai, nem akarnak Márki-Zayra szavazni

„Remélem, minél kevesebb ember megy el a gyűlöletkeltésre! Ez a két ember levitézlett! Ráadásul érthetetlen, hogy egy baloldali volt jelölt egy jobboldali jelöltnek kampányol. Karácsony! Te teljesen meghülyültél? Ezzel a cselekedeteddel bukott politikus lettél, a budapestieknek el kellene zavarni téged!”

– közölte a véleményét az egyik kommentelő Karácsony Gergely Facebook-oldalán, reagálva arra, hogy Budapest főpolgármestere úgy döntött, visszalép az előválasztástól, és arra kérte a támogatóit, hogy szavazzanak Márki-Zay Péterre a második fordulóban.

„Kedves Gergő! Sajnos mára hiteltelenné váltál számomra, amit nagyon sajnálok! A továbbiakban egyáltalán nem érdekel, hogy mit írsz!” –fogalmazta meg gondolatait egy másik szimpatizáns szombat délután, egy nappal Karácsony bejelentését követően.

Egy másik Karácsony-szimpatizáns úgy fogalmazott:

„baloldali szavazóként mélységes csalódást érzek, és nem fogok MZP-re szavazni”.

„Őszintén sajnálom. Ezzel a lépéssel áttoltatok Dobrev Klárához. Elég volt már az arroganciából és a megmondó félistenekből. Benned láttam a lehetőséget egy új, európaibb kommunikációra és vezetésre” – mondta egy másik támogató.

„Nagy csalódás vagy, de nekem nem kell megmondani, hogy kire szavazzak. Tudom, hova tegyem az X-et ezek után”

– közölte az egyik Karácsony-szimpatizáns.

Egy másik kommentelő azért kritizálta Karácsony Gergely döntését, mert ő személyesen is részt vett a főpolgármester kampányában. „Tudod, Gergő, annyian bíztunk benned! 42 órát dolgoztam 7 nap alatt a hidegben, esőben, szélben a sátorban. Érted és miattad! Becsaptál bennünket!!! Miért nem csináltad végig?” – írta.

Karácsony Gergely bejegyzése alatt olyan is akadt, aki egyenesen leszögezte: „nem megyek el a második fordulóra. Nincs miért, nincs kiért”.

„Részemről bizalom az nincsen! Remélem, mindketten a süllyesztőben fognak kikötni. Csak a hatalom megszerzésére törekednek”

– írta egy másik baloldali kommentelő.

Volt olyan is, aki a Karácsony és Márki-Zay közötti paktum nyomán úgy nyilatkozott: „Dobrev Klára, rád szavazok. Karácsony Gergely cserben hagyta a szavazóit”.

Volt, aki reményét fejezte ki, hogy Budapest főpolgármestere is rajta lesz a baloldal közös választási listáján: „Erre szüksége van az országnak. Nem hagyhatja cserben azokat a modern embereket, akik bíznak Önben. MZP nem alternatíva, hanem egy éppen ellenkező embertípus”.

Valaki pedig a kommentjében feltette a kérdést, hogy

„ez az ember Budapest főpolgármestere?”

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án

Ezek is érdekelhetik