Elszámolás

2022.05.25. 07:55

Márki-Zay: a jelenlegi rendszer külső erő hatására fog összeomlani (videó)

Nem sikerült leváltani az ellenzéket, hárommilliárd forintból gazdálkodott a baloldal, Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra. Ezekről a témákról is szó esett a Mediaworks Hírcentrum podcast adásában, ahol Heiter Dávid Tamás ezúttal Márki-Zay Péterrel beszélgetett.

A Narratíva című műsorban sajnálatát fejezte ki a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, hogy nem sikerült leváltani az ellenzéket. Márki-Zay Péter hozzátette, most is látszik, az ellenzék azon dolgozik, hogy szétverje az ellenzéket. Márki-Zay hozzátette, jogosan aggasztja a választókat, hogy ha most így egymásnak esnek a pártok, hogyan tudtak volna egyáltalán kormányozni.

A politikus szerint most nem az „összefogás”, hanem egy hiteles alternatíva felmutatása a fontos.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jelenlegi rendszer külső erő hatására fog összeomlani, és nem a parlamenti politizálás miatt. Márki-Zay Péter pártalapításra készül, elmondása szerint erre azért van szükség, mert többek között Gyurcsány Ferenc félretaszította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, mert nem voltak párt.

Kész Zoltán kérésére május végére elszámolunk a kampánypénzekkel

– jelentette ki a volt miniszterelnök-jelölt, aki azt is elárulta, hogy nagyjából hárommilliárd forintból kampányoltak. Hozzátette, hogy adományokból csaknem kétmilliárd forint jöhetett össze, ennek részeként mikroadományokból pedig 400 millió forint. A politikus leszögezte, hogy ugyan nem tudják még pontosan, mekkora összeg maradt meg, de a fennmaradó részt nem áll módukban visszafizetni sem az adományozóknak, sem pedig a pártoknak nem juttat belőle. Ugyanakkor pártot sem ebből fog alakítani. Kész Zoltán, Márki-Zay bizalmi embere állt a nyilvánosság elé azzal, hogy szeretné, ha Márki-Zay elszámolna a kampánypénzekkel. A volt miniszterelnök-jelölt szerint Kész Zoltán üzleti kérdésként tekintett a kormányváltásra, és azt is el tudja képzelni, hogy valamilyen pozíciót szeretett volna kapni.

Borítókép: Márki-Zay Péter / Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában