Alapjogokért Központ

2023.07.16. 07:17

Az Erasmus-ügy tökéletes lenyomata a kétszínű és aljas brüsszeli politikának

Egy hónapja várunk arra, hogy az Európai Bizottság értékelje a magyar jogszabálytervezetet, ami pontot tenne az Erasmus-ügy végére, ám az nem hajlandó erre, ehelyett már elfogadott törvényt követel – emelte ki a Magyar Nemzet megkeresésére Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

MW

Illusztráció

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

Pár nappal ezelőtt ugyanis sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvívője úgy fogalmazott a Magyar Nemzetnek: legkésőbb szeptember elejéig meg kell egyeznie a magyar kormánynak az Európai Bizottsággal, hogy az alapítványi egyetemek is hozzáférhessenek az Erasmus+ és Horizont Európa programok forrásaihoz. 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint ezen pénzek visszatartása szorosan kötődik az összes többi, nekünk jog szerint járó forrás visszatartásához, még ha kimondatlanul is. 

Kiemelte azt is, hogy egy hónapja várunk arra, hogy az Európai Bizottság értékelje a magyar jogszabálytervezetet, ami pontot tenne az ügy végére, ám az nem hajlandó erre, ehelyett már elfogadott törvényt követel.

Valószínűleg az időhúzás állhat emögött, illetve annak szándéka, hogy így az elfogadott magyar jogszabályra a végtelenségig mondhatják, hogy itt vagy ott nem felel meg. Ezek a pénzek egyértelműen a brüsszeli politikai játszma részei lettek, a Politicon megjelent kósza sajtóhírek szerint ezért cserébe elvárnák hazánktól, hogy szavazza meg az uniós többéves költségvetés módosítását, amelyhez egyhangúságra van szükség a tagállamok részéről

− vélte Dornfeld László.

Az Erasmus-ügy tökéletes lenyomta annak a kétszínű és aljas brüsszeli politikának, amely egyre inkább a hazánk elleni összehangolt politikai-pénzügyi-háború zsarolásban ölt testet

− emelte ki megkeresésünkre Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában