Születésnapi rendezvény

2023.10.22. 15:44

Ahogy Gyurcsány látja a világot: a DK egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt

– A Demokratikus Koalíció egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt – fogalmazott Gyurcsány Ferenc a párt születésnapi rendezvényén. A DK vezetője kijelentette: „Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk”.

MW

Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselő (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A pártelnök a beszédében tíz pontban vázolta fel a jövőről szóló elképzeléseit. Jelezte, hogy pár héttel ezelőtt elmondták: másként berendezett világot szeretnének, ahol közelebb kerülnek egymáshoz az emberek, és birtokba veszik az államukat, megteremtik az emberek államát – írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc kétségbe vonta, hogy Magyarország keresztény ország lenne, amiről a népszámlálásból eredő számok gondolkodtatták el.

– Olyan világot szeretnénk, ahol lehet, hogy sok mindenben nem értenek egyet, de az alapállás az, hogy a másik jó. Nem olyan világot szeretnénk, amiben azt gondolják, hogy akik nem értenek egyet velük, azok rosszak, sőt állatiasok – közölte.

A pártelnök kitért a szabadság témájára is. Szerinte abból a szabadságból, amely a legbefolyásosabbak szabadsága, és nem jár együtt a másokért való felelősséggel, uralom lesz, „nincs felelősség nélküli szabadság”.

– Amikor rendet próbálunk tenni ebben a világban, muszáj picit egyszerűsíteni. Az ország valójában lakhely. A haza, az közösség, a haza nem földrajzi határokról, helyekről szól, hanem az országban élő emberek közösségéről – vélekedett. 

A pártelnök kijelentette: „Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk”. 

A teljes cikk ITT olvasható el.

Deutsch Tamás reagált Gyurcsány beszédére

Az európai parlamenti képviselő a közösségi oldalán reagált a bukott miniszterelnök gondolataira. A bejegyzését úgy kezdte:

Posztkommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Deutsch Tamás szerint „Gyurcsány Ferenc október 23-hoz közeli megszólalásainak már önmagában a ténye is merénylet a jóakaratú magyar emberek millióinak szívében élő nemzeti szabadságküzdelmeink élő emléke ellen.

„Egy szemkilövető beszélt ugyanis ma. Egy, a saját népére fegyvert fogó politikus. Egy, a tőle eltérő véleményen lévőkre karhatalmi sortüzet vezénylő szónokolt.”

A Fidesz politikusa emlékeztetett, hogy amikor Gyurcsány Ferenc hatalmon volt, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elvette a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók 13. havi fizetését, valamint a gáz- és villanyáram árai egyaránt brutálisan emelkedtek, miközben a munkanélküliség hatalmas mértékeket öltött, a minimálbér pedig „a béka feneke alatt volt”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában