Változás kell!

2024.04.21. 08:40

Gál Kinga: háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MW

Gál Kinga európai parlamenti képviselõ

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gál Kinga úgy fogalmazott, sokszor volt fontos egy választás, de ilyen hatalmas tétje talán még egyiknek sem volt. A képviselő ezért erős kampányra számít.

A Fidesz alelnöki posztját is betöltő politikus kifejtette, a manifesztum rövid, de velős dokumentum, azonosítja a Brüsszelben tapasztalható legfőbb problémákat.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) történtekre utalva Gál Kinga hangsúlyozta, "a hét elején szembesültünk azzal, hogy mekkora probléma van Nyugat-Európában, mekkora probléma van Brüsszelben". Gyakorlatilag nincs szólásszabadság, veszélyeztetik a véleménynyilvánítás szabadságát

 - tette hozzá.

Húsz évvel az uniós csatlakozásunk után "ott tartunk Nyugat-Európában, hogy betiltanak egy rendezvényt" - az ezt elrendelő helyi polgármester végzése szerint - azért, mert tradicionalisták a résztvevők, konzervatív szemléletmódot sugároznak, a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosítanak - közölte a képviselő.

A politikus leszögezte, óriási a tét. Véget kell vetni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek, ami most Brüsszelben uralkodik, újra ki kell állni a szabadságunkért. Nemet kell mondani a háborúra, a migrációra, a gender- és LMBTQ-propagandára

 - mondta.

Gál Kinga szavai szerint az EP teljesen elvesztette realitásérzékét, józanságát, és "erőltet minden olyasmit, ami rossz az európai embereknek".

A képviselő arra figyelmeztetett, ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. Amennyiben nem állítják meg a migrációs hullámot, és nem védjük meg a határainkat, akkor ezek a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket. Ha a genderpropagandát nem sikerül megfékezni, el fogják venni gyermekeink jövőjét.

Változás kell, le kell váltani azokat, akik mostanra elbuktak, hiszen nem tudták kezelni a válságot, megvédeni a békét Európában, nem érték el a közös európai célokat - szögezte le az alelnök.

A Fidesz politikusai - az egyre erősebb nyomás ellenére - következetesen kitartanak az illegális migrációt, a genderpropagandát elutasító álláspontjuk mellett, kiállnak a békért, hangsúlyozzák a fegyverszünet, a béketárgyalások szükségességét - tudatta Gál Kinga.

Mint példaként említette, ilyen volt a héten a miniszterelnökre nehezedő nyomás az Európai Tanács ülésen, ilyen lesz az EP következő - immár több mint tizedik - a Fidesz háborúellenes, migrációellenes, genderpropaganda-ellenes álláspontja miatti határozata, ismét "tele valótlan gyalázkodással".

A politikus rámutatott: olyan képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar nemzeti érdekekért. Mint mondta, a "dollárbaloldal" gyakorlatilag megszavazta az összes háborús jelentést, az összes illegális migrációt támogató határozatot, ezért egyértelmű, hogy ők nem fogják megvédeni a magyar nemzeti érdekeinket. Szavai szerint "őket kilóra megvették, és azoknak teljesítenek, akik a megrendelők".

Gál Kinga úgy látja, érezhető egész Európában a változás, az igény arra, hogy visszatérjen a kontinens a józansághoz, a normalitáshoz. Ezt ma a jobboldali konzervatív erők képviselik - mondta.

A politikus bízik benne, hogy a megerősödött, együttműködő konzervatív jobboldal a választások után el tudja hozni a valódi változást, amire annyira szüksége van Európának.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában