Otthon

2015.09.14. 16:43

Készítsünk őszi díszeket!

Bár a halloween ünnepe még odébb van, de kétségtelenül megérkezett az ősz, amelynek szép színeibe magunk is öltöztethetjük a lakást.

Tóth B. Zsuzsa

Nem kell sokat költenünk ahhoz, hogy érdekes és bájos díszekkel frissítsük fel környezetünket. Lantos Krisztina virágkötő azt ajánlja, hogy amíg szép az idő, menjünk kirándulni a természetbe, járjunk nyitott szemmel és gyűjtsünk terméseket. Kidőlt fák korhadt, de szép fakéreg- darabkáira ragaszthatunk virágboltokban kapható mű, de élethű mohát, apró őszi gomba-, katica- és más figurákat. Már találunk makkot, gesztenyét, galagonyát, csipkebogyót, de az akácfa szalagra hasonlító termése is szép. Az őszi faleveleket, diót, mandulát ugyancsak felhasználhatjuk díszítésre.

Maradék anyagokból vidám őszi lakásdíszt készíthetünk
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kertben vagy a piacon lampionvirágot, sóvirágot, szalmarózsát találunk, amelyeknek nincs szükségük vízre, de tartósak. Érdemes beszerezni egy ragasztópisztolyt, amelyet hosszú éveken át használhatunk a száraz növényekből készült asztaldíszek, koszorúk, kopogtatók készítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!