Karácsonyi díszek apró, hangulatos fényekkel

2020.12.06. 07:00

Természetes anyagok és kedves mesefigurák

Az idei karácsonyi díszek divatját a természetesség és a fényesség uralja, ennek jegyében készülnek az adventi lakásdekorációk, a kopogtatók, koszorúk, asztaldíszek is.

Tóth B. Zsuzsa

A Rompos lányok, Dia és Tündi a karácsonyi dekorációk terén minden vásárlói igényt kielégítenek a virágboltban

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Advent ideje van. Idén másként, mint a korábbi években, ezért most talán még fontosabb, hogy az ünnepre hangolódva feldíszítsük a lakást. Együtt legyünk közben, és csak a legszebb dolgokra figyeljünk, a magunk és a családtagjaik örömét keressük. Mindezt ízlésesen kell megoldanunk, ebben segítenek a Rompos lányok, Dia és Tündi.

A virágos lányok szerint az idei virágkötészeti módiban még mindig megtalálható a mesevilág. Bájos tündérek, egér­hercegnők, manók kerülnek az asztaldíszekre, hiszen egy kicsit mindannyian gyermeklelkűek vagyunk karácsonykor. A munkából hazatérve talán könnyebb magunk mögött hagynunk a gondokat, ha már a lakásba lépés előtt, a bejáratnál kis lámpások, dekoratív kopogtatók fogadnak bennünket. Az ajtó fölé akaszthatunk örökzöld ágakból készített apró csokrokat, piros bogyós magyalt vagy fagyöngyöt.

Aki társasházban lakik, akár a lépcsőházat is dekorálhatja. Megteheti azt a legegyszerűbben is, remek erre a célra csupán egy, a térbe lógatott ág. Arra aggassunk díszeket, a díszítés akár a lakóközösséget is összehozhatja. Az ajtóra tehetünk kopogtatódíszt, például koszorút vagy egy fénylő gömbökből, virágokból összeállított girlandot.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A lépcsőre állítsunk cserépbe ültetett kis fenyőt, azt is ünnepi díszbe öltöztethetjük LED-égőkkel díszítve. Sőt, az apró fények most mindenütt divatosak. Ott vannak a koszorúkon, kisebb díszeken is, akár csak néhány kis fény erejéig. A legelegánsabb a fehér égősor, de választhatunk hideg és meleg fényű közül. Elemesek, így biztonságosak, és az egész ünnepi időszakban díszítenek.

Kültérre tehetünk különféle méretű, fából vagy fémből készült lámpásokat. Azokba kerülhet égő vagy LED-es gyertya, de akár színes, különféle méretű karácsonyfagömbökkel is feltölthetjük. A lakásba nagy divat most álkandallót helyezni, vagy egyszerűen csak egy kandallókeretet, hogy az is díszbe öltözzön. Ha csak egy zöld műfenyő girlandot rögzítünk rá, már sokkal szebben mutat.

A Rompos lányok, Dia és Tündi a karácsonyi dekorációk terén minden vásárlói igényt kielégítenek a virágboltban Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hasonlóképpen öltöztethetjük ünnepi díszbe az oszlopokat, lépcsőfeljárókat, polcokat, ablakfülkéket. Érdemes beszerezni ünnepi hangulatú díszpárnákat vagy legalább párnahuzatokat, azok hosszú éveken át használhatók, ha vigyázunk rájuk.

Azokhoz illő terítőket, futókat is beszerezhetünk, csak egyszer kell beruházni ilyesmire, de akkor megfontoltan. Sok más mellett mézeskalácsokkal is dekorálhatunk, a gyerekeket is vonjuk be, élvezik majd a közös munkát.

A koszorún és a lakás díszítésében mostanra megjelentek a szarvasagancsot imitáló figurák, és ami a színeket illeti, még mindig divatos a klasszikus piros és fehér mellett a drapp, a vajszín, a rózsaszín, a bézs és a pezsgőszín, valamint a kicsit erősebb pasztellszínek, türkizek árnyalatainak sora.

Nagyon kedveltek a klasszikus diótörő figurák, a fenyőfát fuvarozó kisautók, a jegesmedvék, fehér szarvasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!