Pápa

2011.12.02. 11:45

Megszépül a pápai várkastély

Pápa - A közelmúltban vette át dr. Áldozó Tamás polgármester a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közel 1,5 milliárdos támogatását.

Nagy Imre

Az uniós pályázati pénz az Esterházy-kastély teljes rekonstrukcióját célozza meg. - Pályázatokon való indulási kedvünk töretlen. Ha  összeszámoljuk a turisztikai pályázatainkat, akkor örömmel mondhatjuk el, hogy a most befejeződő fürdő-fejlesztésünk egymilliárd-hetvenmillió forintos projektmérettel sikerült, ebből 430 millió forint volt a támogatási összeg - mondta el dr. Áldozó Tamás.

- A folyamatban lévő belváros-rehabilitáció 2,3 milliárd forint - bár vannak félelmeink, hogy ennél azért több lesz -, ebből 1,3 milliárd a támogatási összeg, míg a norvég pályázattal egybeszámított kastélyprojektünk 2,2-2,3 milliárd forint, 1,8 milliárd körüli támogatási összeggel. Mondhatjuk tehát, hogy közel 5,5 milliárd értékű projekt fejeződik be a közeljövőben, van folyamatban vagy kezdődik el. Magyarországon, az igazán kiemelt, nagy turisztikai desztinációkat leszámítva, egy időben ennyi pénz egy célra nem költődik el - fogalmazott a polgármester, aki azt is elmondta, hogy az előzetes közvélemény-kutatás alapján a pápaiak az Esterházy-kastély rekonstrukcióját tették az első helyre. Elmondható tehát, hogy a kastélyrekonstrukciónak széles helyi társadalmi támogatottsága van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!