Pápa

2012.01.26. 17:50

Töretlen a bizalom a kórházigazgató felé

Pápa - A továbbiakban is dr. Vörös Ibolya tölti be a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő intézményvezetői posztját - döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

Polgár Tibor

Dr. Vörös Ibolya főigazgatói megbízása a hónap végéhez közeledve lejárt, de most a képviselőktől öt évre ismét megkapta a bizalmat a pápai kórház vezetésére. Az ülésen elhangzott, a régi-új orvos-főigazgató személyét nem érheti kritika, a szakmai felkészültsége és intézményvezetői munkája megkérdőjelezhetetlen. Az érintett a képviselő-testület előtt kifejtette, az egészségügyben tapasztalható általános nehézségek ellenére pozitívnak értékelte a pápai kórház élén töltött elmúlt öt évet.



Véleménye szerint ez az időszak feljogosítja arra, hogy folytassa a munkáját. A képviselők zárt ülésén tárgyalták a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft. valamint a Pápai Városfejlesztő Társaság vagyoni ügyét. Dr. Áldozó Tamás tájékoztatása alapján előbbi gazdasági társaságban a húszszázaléknyi tulajdonrészt a Pápai Városfejlesztő Társaság testesíti meg. 

- Ma a köztulajdon és a magántulajdon arányát tekintve ugyanazok a tulajdonosai a Pápai Hús 1913 Kft-nek, mint a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft-nek. Utóbbi pályázati lehetőségeken keresztül jelentős fejlesztési forráshoz jutott - közölte Pápa polgármestere. Hozzátette, a készülő beruházás keretein belül a piaci igények kielégítésére szolgáló, szeletelt és csomagolt hústermékeket szeretnének előállítani. A képviselők a testületi ülésen egyebek mellett rendeletet alkottak a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás (HPV-oltás) támogatásáról, melyet a városvezetés kiemelten fontos kérdéskörnek tart.



A vegyes ügyek során többek között egy támogatói nyilatkozatot is elfogadtak: eszerint a város eleget tesz a felkérésnek, hogy a 2014. évi U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne (Budapest, Székesfehérvár és Győr mellett) Pápa legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!