Pápa

2012.03.08. 18:24

A növényvédelem új módszerei

Tapolca, Pápa - A Veszprém Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakmai napok keretében tartott közgyűlést Tapolcán.

Nagy Imre

A fórumon részt vettek a kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatóságának vezető munkatársai és specialistái is. A tanácskozás első napján a fejlesztő és forgalmazó cégek szakmérnökei adtak tájékoztatást a mezőgazdasági termelés során felmerülő kérdésekkel, praktikumokkal, és az újszerű, hatékony eljárások alkalmazásával kapcsolatban.

Részletesen elemezték a szántóföldi növénytermesztés, a gyümölcs- és zöldség, a szőlő növénykórtani, rovartani és gyomirtási kérdéseit is. A hatóanyagok felhasználási javaslatai mellett terítékre kerültek az ökonómiai költségelemzésen alapuló versenyképes szemlélet innovációs elemei, valamint a növényvédelem és a méhészet kapcsolata, esetleges konfliktusai is.

A konferenciát részvételével tisztelte meg Kárpátiné dr. Győrffy Katalin, az országos kamara elnöke, aki elemezte a növényvédelmi jogszabályváltozásokat, és párbeszédet folytatott a jelenlévőkkel az élelmiszer-biztonság érdekében szükséges dokumentációs-adminisztratív követelményekről. A közgyűlésen beszámoló hangzott el a 2011. évi tevékenységről. A téma előadója Németh Csaba, a megyei kamara elnöke volt. Beszámoltak a munkáról a szervezet bizottságai is. Kiváló szakmai munkájukért Berecz Endre és Szarka Attila kitüntetést vettek át.

A megyei kamara az országos szervezettel karöltve aktívan vesz részt a Nemzeti Cselekvési Terv, az integrált növényvédelem iránymutatása, valamint a helyes növényvédelmi gyakorlat programjának kidolgozásában. A kétnapos fórum jó hangulatú, a kreatív emberi és szakmai kapcsolatokat építő rendezvény volt. A kamara tagjai érdekképviseleti és érdekérvényesítő munkájukat a mezőgazdasági termelők szolgálatában végzik - tájékoztatta lapunkat Böröczky Károly, a szervezet megyei titkára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!