Pápa

2012.09.06. 12:28

Közös épületbe költöztek a refis kollégisták

Pápa - Megtartotta tanévnyitó ünnepségét a pápai református gimnázium szombaton, és aznap egyúttal a neves tanintézet diákjai is beköltözhettek a kicsinosított közös kollégiumba.

Polgár Tibor

A tanévnyitót a hagyományoknak megfelelően a református templomban tartotta a nagy múltú gimnázium, az ünnepélyes eseményen Köntös László lelkészi főjegyző hirdetett igét. A 2012/2013-as tanévtől változott a refis fiú kollégisták elhelyezése: szeptember elsejével a fiúinternátus a Március 15. térről beköltözött a Petőfi Sándor utcai lányinternátusba. 

- Így gyakorlatilag a két internátusunk összeköltözött. A Petőfi Sándor utcai internátusnak három épületrésze van: az ókollégiumi mellett van egy új, illetve egy legújabb rész. Az ókollégium földszintjét és a legújabb részt lakták be a fiúk. A teljes épület – ami több mint 6800 négyzetmétert jelent – ki lett meszelve, továbbá felújítottuk a fürdőket. Az új tanulószékek beszerzése folyamatban van. A fenntartó közel 7 millió forinttal támogatta a munkálatokat, amelynek kezdetei körülbelül három hetet csúsztak a kivitelező-váltás miatt. Ezért minden segítséget igénybe vettünk, hogy szeptembertől beköltözhessenek a kollégisták az internátusba.

Köszönetet mondunk a szülőknek, a diákoknak és a tanári karnak, akik az internátus összes dolgozójával együtt egy héten keresztül segítették kitakarítani, rendbe tenni az épületet. Az összefogás eredményeként szombaton reggel egy szép és új internátus várta kollégistáinkat - tájékoztatta lapunkat Apostolné Bartha Mária internátusvezető, akitől megtudtuk azt is, hogy elsősorban az fiúkollégium épületének leromlott állaga indokolta az összeköltözést. A református gimnázium Petőfi Sándor utcai internátusában szeptembertől 128 lány és 91 fiú lakik, így pedig a kollégium kihasználtsága közel száz százalékos – de néhány szabad hely még akad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!