Pápa

2012.11.24. 13:28

Evangélikusok ünnepe Pápán

Pápa - Fennállásának bicentenáriumát ünnepelte szombaton a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye. Az ünnepi közgyűlést a pápai egyházközség gyülekezeti termében rendezték meg.

Nagy Imre

A megye számos településéről érkezett több mint hetven résztvevőt Polgárdi Sándor esperes üdvözölte, akik ezt követően közös áhítattal hangolódtak az ünnepre. A közgyűlést Henn László egyházmegyei felügyelő nyitotta meg, ismertetve a napirendi pontokat. Polgárdi Sándor bevezetőjében az egyházmegye történetét elevenítette fel, majd dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára köszöntötte a közgyűlést.

Dr. Fedor Tibor főosztályvezető az egyházi ügyekért felelős államtitkárság képviseletében Az állam és az egyház együttműködése címmel tartott részletes, az alaptörvényt és a kormány idei évi intézkedéseit is taglaló előadást. A jubileumra megjelentetett Mily drága a te szereteted Istenem! című, egykori és mai lelkészek igehirdetéseit tartalmazó kötetet Polgárdi Sándor ismertette.

A közgyűlés a közös ebéd után az egyházmegye eseményeiről tartott beszámolókkal folytatódott, majd egyéb ügyek tárgyalásával ért véget.

(Fotó: Penovác Károly)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!