Pápa

2013.09.19. 11:42

Versengő sütemények

Megszokott, hogy ha a bakonytamási nyugdíjas klub tagjai összedugják a fejüket, abból általában valami színvonalas rendezvény születik.

Nagy Imre

A most kitaláltból hagyományt szeretnének teremteni.  – A faluban hárman összedugtuk a fejünket és megszerveztük a süteménysütő versenyt. Mindezt a falunap keretén belül. Meglepetésünkre nagyon sok jól sütő, ügyes kezű asszony, lány lakik Bakonytamásin – mondta el Muhari Lászlóné, a helyi nyugdíjas klub vezetője.A felhívásra huszonegyen jelentkeztek, 15 éves kortól 72 évesig több korosztály is megmérettetett a sütemény- és tortasütés tudományban.

Gyönyőrű, és ízletes süteményeket hoztak a versenyzők, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga a legjobbak kiválasztásában.– Három kategóriában (íz, látvány, és torta) kellett eldönteni a helyezetteket. Mindhárom kategóriában három helyezést adtak ki. Aki nem ért el dobogós eredményt, az is kapott ajándékot, mert úgy gondoltam, hogy itt nincs vesztes fél. Aki ki meri állítani az általa sütött süteményt ennyi ember elé, az máris győzött – mondta a nyugdíjas klub vezetője.Mivel a szervezők úgy ítélték meg, hogy a verseny várakozáson felül sikerült, ezért elhatározták, hogy évenként megrendezik, tehát ebből is hagyományt teremtenek. A neve akár Süteménysütő fesztivál is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!