Pápa

2013.10.17. 08:15

Refisek bemutatója Berhidán

Legutóbb a Berhidai Napokon csillogtatták meg tehetségüket a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának tanulói.

Napló

A Refi művészeti tagozatos fiataljai a berhidai református gyülekezet felkérésére látogattak el a településre, ahol irodalmi és táncos folklór műsorral, illetve egy képzőművészeti kiállítással örvendeztették meg a helyieket. Kerpel Péter, a református gimnázium képzőművészeti tagozatának vezetője a Naplónak elmondta, a gyülekezeti házban a diákjaik számos alkotásából láthattak válogatást az érdeklődők.

A berhidai református templomban táncolnak a refi fiataljai (Fotó: Kerpel Péter)

 

A többek között festményeket, grafikákat, papírmetszeteket, monotípiákat felvonultató tárlatot Nikolausz Krisztián művésztanár állította össze, a kiállítás-megnyitó után pedig süteménnyel, harapnivalóval és üdítővel kísért vendéglátásra is sor került. A berhidai református templomban zajlott a refisek folklór műsora, amelynek során néptáncot láthatott és irodalmi műsort hallhatott a közönség. A színvonalas produkcióban kilenc diák vett részt, a verssel és prózai művel színesített fellépés összeállítása Pitó Katalin tanárnő nevéhez fűződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!