Pápa

2014.05.16. 18:35

Elkötelezettek az Unió mellett

Pápa - A Demokratikus Koalíció a legelkötelezettebb az Európai Unió iránt Magyarországon – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet európai parlamenti képviselő-jelölt, a DK országos elnökségének tagja pénteken délután Pápán.

Polgár Tibor

A politikus kiemelte pártja azon hosszútávú elképzelését, miszerint előbb-utóbb létre kell jönnie az európai egyesült államoknak. – Európával nem harcolni kell, hanem együttműködni – hangsúlyozta, majd szólt az uniós források jelentőségéről is. Mint mondta, Magyarország minden befizetett forinthoz képest három forintot kap vissza fejlesztésekre az Európia Uniótól.

Kerecsényi Zoltán és Gy. Németh Erzsébet a DK pápai sajtótájékoztatóján (Fotó: Polgár Tibor)

Gy. Németh Erzsébet tájékoztatása szerint a DK az EP parlamenti tevékenységével is többek között az európai bérek elérésén és az oktatás színvonalának emelésén munkálkodik majd. Emellett a terveik között szerepel például egy korrupcióellenes szervezet felállítása is. Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke megjegyezte, a pápai városközpont is uniós forrásból újult meg, egyúttal felhívta rá a figyelmet, hogy a következő ciklusban szorgalmazni kellene a város egyik jelképének számító Nagytemplom teljes körű felújítását. – Bízom abban, hogy olyan képviselőink lesznek Európában, akik magyarként védik Európát, akik európaiként védik Magyarországot, és akik figyelnek többek közt Pápára is – fogalmazott Kerecsényi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!