Pápa

2014.05.15. 21:06

Régi-új képviselők a polgári körben

Pápa - Három „újdonsült” országgyűlési képviselőt látott vendégül a Pápai Polgári Kör szerda este. Dr. Kovács Zoltán, dr. Kontrát Károly és Győrffy Balázs látogatott el a rendezvényre, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel az ipartestület székházából a református gimnázium dísztermébe helyeztek át.

Nagy Imre

Itt elsőként dr. Hauber Károly, a Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke mondott köszöntőt, majd dr. Kovács Zoltán nyilvánította ki mindhármuk köszönetét a választási eredményért. – Ebben az eredményben nem csak az önök, de a határon túli magyarok voksai is benne vannak, így lettünk mi a nemzet Parlamentjének képviselői. Olyan négy év vár majd ránk, aminek számos szép pillanata lesz – fogalmazott a politikus, majd a választás óta megtett lépésekről beszélt. Kontrát Károly vetített képek segítségével foglalta össze az elmúlt négy év kormányzásának eredményeit, illetve a kormány tevékenységét ért uniós és hazai baloldali támadások valódi okait. Győrffy Balázs a magyar pálinkát ért „arcátlan és visszataszító” uniós támadás visszautasításával kezdte beszédét.

Fotó: Nagy Imre


Kitért arra is, hogy az akác kiirtása nem környezetvédelmi, sokkal inkább az ország agrárgazdasági érdekeit sértő kérdés, hiszen például az akácméztől sok ember megélhetése függ. A képviselő beszélt a magyar termőföld védelméről is. – Ebben a három kérdésben üzenünk az uniónak: tiszteletet a magyaroknak! – mondta az agrárszakember. A képviselők elmondták, hogy a Fidesz ideális esetben 10-11 képviselővel számol az Európai Parlamentben. Ehhez kérték a választópolgárok bizalmát, és buzdítottak a szavazáson való részvételre. Az est kérdésekkel és válaszokkal, majd Rabi István, a polgári kör elnöke köszönetnyilvánításával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!