Pápa

2014.06.03. 17:02

Biztonságos játszótér

Pápa - Mindig akadnak aggályoskodók a város főterével, annak újabb funkcióival kapcsolatban. Ám annyi bizonyos, hogy az új játszóteret nemsokára birtokba vevő gyerekek minden kétséget eloszlatnak majd arról, helyes döntést hozott-e a testület.

Nagy Imre

Gőzerővel folynak a munkák a tér északnyugati oldalán. A térkövek felszedését követően elkészültek a beton tartólemezek, majd két lépcsőben felszerelték a színes játékelemeket, a kövezet pedig visszakerült eredeti helyére. A megfelelő árnyékolásról a nagy fák gondoskodnak, a gyerekek biztonságáról pedig a napokban serénykedő munkások: ütésálló, vastag szőnyeggel burkolják a játékok közvetlen környezetét.

Péntekre befejeződik az ütésálló gumiszőnyeg elhelyezése is (Fotó: Nagy Imre)

Néhány utómunka lesz még hátra, és a másfél hét múlva sorra kerülő játékfesztiválon már az uniós előírásoknak megfelelő játszótér várja a családokat. Mint azt dr. Áldozó Tamás polgármester az építést megelőzően elmondta: a térnek számos funkció adható, akár úgy is, hogy egy-egy bővítés egy-egy rendezvényhez kötődik. A lehetőségeket és az ötleteket a használat szüli. Éppen ez adja meg közösségi jellegét. A játszótér építésének költségeit a város saját büdzséjéből biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!