Pápa

2014.08.21. 12:20

Polgárőrök és rendőrök együtt

Marcalgergelyi - Az idei falunapot a helyi Polgárőr Egyesület az önkormányzattal közösen tartotta, ahol a polgárőrök a Pápai Rendőrkapitányság jelen levő képviselőinek példás, aktív szerepet szántak.

Szalai József

A falunapi programok közt a Szabó Balázs elnök vezette Marcalgergelyi Polgárőr Egyesület ezúttal nemcsak a szervezésben vállalt minden eddiginél aktívabb szerepet, a Pápai Rendőrkapitányság bevonásával példamutató módon - kihasználva a rendezvény adta lehetőségeket - a kicsik és a fiatal korosztály számára igazi játékos, ugyanakkor oktató-nevelő célú időtöltéssel szolgáltak.

Ahogy azt Császárné Elek Veronika rendőr alezredes elmondta, kollégájával, Szabó Péter rendőr törzsőrmesterrel közösen azon voltak, hogy bátorítsák a gyerekeket különféle ügyességi feladatokkal, majd szellemi erőpróbára invitálták a résztvevőket az ismeretszerzés jegyében.

Élvezettel mérkőztek meg (Fotó: Császárné Elek Veronika)

Így aztán volt gumibotos célba dobás, kipróbálhatták a rendőrök által hozott gázálarcot, sisakot, és kezükbe vehették a rendőrségi fegyvereket is, de az igazi megmérettetés a közlekedési vetélkedő volt.

Három csapat menetlevéllel indult el, öt állomást kellett felkeresniük, ahol közlekedéssel kapcsolatos feladatokat kaptak. KRESZ-tesztet oldottak meg, keresztrejtvényt fejtettek, közlekedési témájú puzzle-t raktak ki, képeken látható közlekedési táblákat kellett megnevezniük. Természetesen a program végén minden gyermek ajándékot kapott.

Szabó Balázs főszervező levélben köszönte meg Szappan Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezetőnek a rendőrök munkáját:

- Emlékezetes volt a program, egy ideig biztosan emlegetni fogják a gyerekek, de a felnőttek is...

Még aznap a külsővati falunapon is aktív szerepet vállaltak a pápai rendőrök. Rászolgáltak a szlogenre: szolgálunk és védünk .




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!