Pápa

2014.09.17. 11:06

Újabb esetkocsi a pápai mentőállomáson

Pápa - Megkapta második vadonatúj, korszerű autóját a Pápai Mentőállomás. A kénes sárga színű gépjármű esetkocsiként járja majd az utakat. A felszereltségéhez többek között EKG, defibrillátor, lélegeztető, külső pacemaker és rengeteg gyógyszer tartozik.

Polgár Tibor

Kürti József mentőállomás-vezető a Naplónak elmondta, az Országos Mentőszolgálat 2011-ben szerezte be az első Volkswagen típusú esetkocsikat, melyek vezetéstechnikai szempontból és megjelenésüket tekintve is teljes mértékben megfelelnek a legmodernebb elvárásoknak. – Nyugaton már szinte mindenhol sárga színt kaptak a mentőautók, és ezt a trendet követi Magyarország is. Az új kocsik jól láthatóak, fényvisszaverő optikai csíkokkal látták el őket. A szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt típusoké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – mutatott rá Kürti József.

Kürti József mentőállomás-vezető és Vitályos Róbert mentő-szakápoló a pápai mentők új gépjárművével (Fotó: Polgár Tibor)


Mint mondta, a 160 lóerős, 2000 köbcentiméteres motorral rendelkező új esetkocsi felszereltsége rendkívül magas. A Pápai Mentőállomásnak így már két ilyen modern, nagy teljesítményű autója van, amivel általában infarktusos beteghez, súlyos balesethez vagy éppen megindult szüléshez vonulnak. – Ezek mind olyan esetek, amik komolyabb ellátást, illetve várhatóan gyógyszeres beavatkozást igényelnek. Az esetkocsival hárman vonulnak: a mentőtiszt, a mentő szakápoló és a gépjárművezető – tudtuk meg Kürti Józseftől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!