Pápa

2014.10.04. 17:37

MSZP-elnök: erősíteni kell a közösséget, a demokráciát

Pápa - A kormányzat döntéseinek következtében kialakult társadalmi feszültségek orvoslójának, kezelőjének kell lennie az önkormányzatnak – jelentette ki Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke szombaton délután Pápán.

Polgár Tibor

Az MSZP első embere pártja pápai szervezetének lakossági fórumára érkezett a bakonyaljai városba. – Nincs erős önkormányzat, nincs erős Magyarország, ha négymillió ember él mélyszegénységben. Ma ez a társadalmi csoport képviselet, biztonságérzet és partnerség nélkül maradt. Minden polgármesterjelöltünk, minden képviselőjelöltünk a város fejlesztése mellett egyenrangúan kezeli a szociális feszültségeknek a feloldását, amelyben egy önkormányzatnak erőn felül kell szerepet vállalnia, hogy egyetlen egy éhező gyermek se legyen a településen – hangsúlyozta Tóbiás József a lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón. Mint mondta, egy város akkor lesz erős, ha minél szélesebbre tárja a kapuit, és nem hivatalként, hanem a segítség házaként működik.



– Olyan önkormányzatokat szeretnénk, amelyek a várost érintő minden egyes kérdésbe bevonják a lakosságot. Így erősítik a közösséget, a demokráciát – tette hozzá. Grőber Attila, az MSZP, az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért közös pápai polgármesterjelöltje kiemelte, olyan programot dolgoztak ki, amely valódi alternatívát jelenthet a Pápát jelenleg kormányzó erőkkel szemben. A helyi baloldali együttműködés programja hat fő pillérre épít: a gazdaságélénkítési programra, az idegenforgalom és a turizmus fejlesztésére, a helyi adók átalakítására, a helyi szolgáltatások megreformálására, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, valamint a sportfejlesztésre. Grőber Attila megjegyezte, egy új, fiatal csapattal, képviselőjelöltekkel indulnak az önkormányzati választásokon.



– A közelmúltban átadott pápai fejlesztések jelentős része 2006 és 2010 között kezdődött. Ekkor a Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként módom volt közreműködni ellenzéki és kormánypárti képviselőtársaimmal együtt abban, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen Pápára – fogalmazott Pál Béla, az MSZP országos választmányának tagja. Hozzáfűzte, Grőber Attilát teljes mértékben alkalmasnak tartja a polgármesteri pozícióra, és biztos benne, hogy megválasztása esetén tovább folytatja a fejlesztéseket Pápán. Ő maga pedig a megyei önkormányzatban kíván a megye és a települések további fejlődéséért dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!