Pápa

2014.10.07. 15:45

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Szőke László

Pápa - A város mindenkié! így hangzik Szőke László pápai ügyvéd választási jelszava, aki független polgármesterjelöltként méretteti meg magát az önkormányzati választásokon.

Polgár Tibor

Szőke László hivatásánál fogva naponta találkozik az embereket foglalkoztató városi problémákkal, a jobbításra törekvő elképzelésekkel. Úgy látja, rengeteget kell tenni azért, hogy a pápaiak közérzete jelentős mértékben javulhasson. Szép számmal vannak azonnali beavatkozást igénylő, illetve hosszú távú tennivalók is. Prioritásként jelöli meg a helyi gazdaságfejlesztés szükségességét. A jól működő helyi gazdaságba beleérti azt is, hogy lehetőség szerint minél több helyben, illetve a környékben megtermett élelmiszert juttassunk el az őstermelői piacunkra. Véleménye szerint revízió alá kell vonni a helyi adókat, amiket egyrészt a lakosság teherbíró képességéhez, másrészt a vállalkozások számára vonzóvá kell alakítani. Fontosnak tartja, hogy az egészségügyben az alap- és szakellátás a városon belül elérhető legyen, továbbá mindent meg kell tenni helyben a várólisták rövidítése, megszüntetése érdekében.

Szőke László független polgármesterjelölt azonnali beavatkozást igénylő, illetve hosszú távú tennivalókat is szép számmal lát

Halaszthatatlan feladatként jelöli meg a város közútjainak, járdáinak, csapadékelvezető rendszerének felújítását, átalakítását. Feltétlenül javítani kell a város összképét, hangulatát, valamint sürgősen meg kell oldani a Fő térre telepített korcsolyapálya és a várkerti termálfürdő problémáját. A város arculatát meghatározó épületek nagyobb gondoskodást igényelnek, valamint meg kell találni a helytörténeti múzeum helyét. Komplex városfejlesztésre van szükség, nem csak látványprojektekre vallja Szőke László. Mint mondja, a közbiztonság keretében bővíteni kell a térfigyelő kamerarendszert. Egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy javítsa a városon belül ma tapasztalható általános hangulatot. Ennek érdekében szükségesnek tartja a társadalmi, gazdasági élet átláthatóságának megteremtését.

- El kell érni, hogy a lehetőségek ne párthoz tartozáshoz, és egyéb kontraszelektív megoldásokhoz kötődjenek, hanem egyenlően illessenek minden polgárt - vélekedik a pápai független polgármesterjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!