Pápa

2014.11.18. 14:06

Kérdések a garázsadó körül

Pápa - Az úgynevezett garázsadó visszavonását javasolja Pápán a Jobbik – hangzott el Süle Zsolt önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Polgár Tibor

A radikális párt politikusa kiemelte, a közteherviselésnek csak azokat a formáit kellene alkalmaznia a pápai önkormányzatnak, amelyek feltétlenül szükségesek, és a garázsadó nem tartozik ezek közé. – A mai Magyarországon a politika legfontosabb feladata a 20-25 éve tartó, brutális elszegényedési folyamat megállítása – jelentette ki Süle Zsolt. Mint mondta, a szegénység ellen nem csak az Országgyűlésben lehet tenni, hanem helyi, önkormányzati szinten is, de a pápai városvezetés tevékenysége nem ezt az utat járja. A jobbikos önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: a Városházáról érkező hivatalos kommunikáció szerint a pápai gazdaság jelentősen megerősödött, ezért nem lehet szükséges annak a garázsadónak a fenntartása, aminek a bevezetését annak idején a város nehéz pénzügyi helyzetével indokolták.



Fotó: Polgár Tibor

Süle Zsolt szavai szerint a pápaiak körében nagy felháborodást keltett a garázsadó ellenőrzésének nemrég bejelentett módja, amely több kérdést is felvet. Ezek közé tartozik többek között az ellenőrzés nem ismert időpontja, az azt végző személyek jogi státusza és száma, illetve az, hogy mekkora kiadást jelent az önkormányzatnak több ezer ingatlan átvizsgálása. – Mi a helyzet azokkal az ingatlantulajdonosokkal, akik nem gépjárművet, hanem egyéb dolgokat, például tűzifát tárolnak a garázsukban? Számíthatunk-e rá, hogy a jövőben szinte hetente jönnek majd különböző ellenőrök a házunkba, lakásunkba? – kérdezte Süle Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!