Pápa

2014.11.05. 12:06

Libacomb és bor – Szent Márton-napi újbor ünnepe Pápán

A hétvégén ismét megtelik élettel a pápai Esterházy-kastély udvara, amely péntek délutántól vasárnap estig a Szent Márton-napi újbor ünnepének ad otthont.

Polgár Tibor

A város hagyományos, minden korosztályt megszólító rendezvénye a Márton-napi tradíciók, népszokások előtt tiszteleg, miközben a gasztronómia és a kulturális programok is középpontba kerülnek – mutatott rá az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Baloghné Uracs Marianna, a szervezésben részt vállaló Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont igazgatója.

Mint mondta, a színpadon Pápa és a kistérség amatőr, illetve profi fellépői, művészei különféle folklórműsorokkal szórakoztatják majd a közönséget. Emellett megtartják a minden évben nagy sikert arató, öt állomásból álló családi vetélkedőt, a Liba Tourt, melyen értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a résztvevők. Természetesen az őszi kézműves játszóház sem marad el.

Unger Tamás és Baloghné Uracs Marianna a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón (Fotó: Polgár Tibor)

– A Szent Márton-napi újbor ünnepe visszaköltözik az Esterházy-kastély udvarába, amely kiváló helyszíne a pápai gasztronómiai programoknak – fogalmazott Unger Tamás, Pápa alpolgármestere.

Megtudtuk tőle: a rendezvényen tizenkét faház várja a vendégeket. Ezek közül hét bor- és egy pedig pálinkaház lesz, amelyek somlói, balatoni, pannonhalmi, móri, valamint zalai borokat, illetve csetényi pálinkát kínálnak majd. Az ételek tekintetében számos libából készült finomság, továbbá rétes és kürtős kalács között lehet válogatni. Végül vasárnap este ünnepi ceremónia keretében szentelik meg az újbort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!