Pápa

2015.05.05. 14:55

Névadójukra emlékeztek a Gyurátz iskolában

Pápa – Ünnepi istentisztelet keretében emlékezett meg névadójának születéséről a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola.

Mocskonyi Gergő

Az intézmény indulása óta hagyomány, hogy a névadó püspök születési évfordulójához legközelebb eső vasárnapon ünnepi istentisztelettel emlékeznek meg Gyurátz Ferencről. Az idei eseményen a lelkészi szolgálatot Polgárdi Sándor esperes és Németh Katalin iskolalelkész végezte, amit a nyolcadik évfolyamos diákok műsora követett.Emellett átadták a gyülekezet egykori támogatóiról elnevezett Bráder-díjat, amit egy végzős tanuló vehetett át a jeles alkalomkor.

– Ezt az elismerést annak a nyolcadikos gyermeknek ítéljük oda, aki az elmúlt évek során viselkedésével és tanulmányi eredményével a leginkább kiérdemelte – fogalmazott Szücs Gábor, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola igazgatója. Mint minden évben, az eseményt ezúttal is egy tanítás nélküli munkanap előzte meg, ami hagyományosan egy reggeli áhítattal és énekléssel vette kezdetét.

– Az iskolanapunkon a kicsik Ugodon erdei iskolában vettek részt, a felsősök pedig gyalogtúrát tettek Döbrönte és Magyarpolány között – ismertette a Gyurátz-nap programját az intézmény vezetője. Idén az ötödik évfolyamosok látogattak ki az Alsóvárosi temetőbe, és tették tiszteletüket a névadó síremlékénél. Az iskola épületében kiállították a kerámia, a rajz és a kézműves szakkör alkotásait, melyeket az ünnepség után megtekinthettek az érdeklődök.Az ünnepség a templom előtt álló Gyurátz-szobor megkoszorúzásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!